Skip to content

Mesaj de Sărbători

Dragi prieteni, parteneri, voluntari, sponsori ÅŸi donatori,
 
În timp ce 2013 se apropie de sfârÅŸit vrem sa vă transmitem alături de cele mai sincere urări de bine ÅŸi faptul că vă suntem recunoscători pentru sprijinul pe care ni l-aÅ£i acordat ÅŸi care a făcut munca noastră posibilă. De mai bine de 9 ani de când ne-am asumat misiunea de a ajuta copiii ÅŸi tinerii care se confruntă cu grave probleme de incluziune socială să-ÅŸi constuiască o viaţă mai bună, am reuÅŸit să arătăm că există scăpare din spirala sărăciei prin educaÅ£ie ÅŸi integrare profesională. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără dumneavoastră.
 
Vă mulÅ£umim pentru tot sprijinul acordat ÅŸi vă încurajăm să ne fiÅ£i alături ÅŸi pe mai departe investind în continuarea programelor noastre socio-educative. Mai jos puteÅ£i vedea impactul realizat cu sprijinul dumneavoastră.
 
În 2014 ne propunem să dezvoltăm programele after-school la centrul nostru de zi, dar ÅŸi intervenÅ£ia noastră directă în zonele cele mai sărace din Satu Mare punând accent pe munca cu familiile care se confuntă cu grave probleme de excluziune socială pentru a educa ÅŸi responsabiliza părinÅ£ii să asigure un mediu propice pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, să se ocupe de educaÅ£ia lor ÅŸi să facă toate eforturile necesare pentru susÅ£inerea integrării ÅŸcolare a acestora.
Suntem convinÅŸi că cea ma bună cale pentru a evita repetarea modelului de viaţă în condiÅ£ii de extremă sărăcie este să investim în educaÅ£ia acestor copii.
 
Sărbători fericite !
 
Echipa Asociaţiei Stea
 
 
Sprijină continuarea muncii noastre în 2014 ! Donează acum ! sau Devino voluntar !
 
Făcând o analiză a anului 2013, găsim atât de multe motive să fim recunoscători : 
 
– Am reuÅŸit să sprijinim 14 tineri în a-ÅŸi menÅ£ine locurile de muncă în timp ce alÅ£i 4 au fost ajutaÅ£i în realizarea demersurilor de angajare.
 
– În cadrul centrului de zi 75 de copii ÅŸi tineri :
·        au învăţat să socializeze, să scrie, să citească ÅŸi să socotească, să respecte reguli, să aibă grijă de igiena ÅŸi sănătatea lor, să ducă un stil de viaţă mai sănătos, să-ÅŸi caute un loc de muncă;
·        au fost ajutaÅ£i atunci când au fost bolnavi (tratament medicamentos, mediere către servicii medicale) evitându-se răspândirea unor boli transmisibile în comunitate;
·        au avut acces la condiÅ£ii de igienă ÅŸi au primit o masă în fiecare zi putând să se concentreze ÅŸi fiind responsabilizaÅ£i să depună eforturi pentru integrarea socială, rezultatele fiind vizibile ÅŸi în ceea ce priveÅŸte reducerea ÅŸi chiar renunÅ£area la comportamente deviante (cerÅŸetorie, consum de aurolac).
 
– Anul acesta avem mai mulÅ£i copiii mici care vin cu frecvenţă constantă la centrul de zi. PrezenÅ£a lor de la vârste fragede le dă mult mai multe ÅŸanse de a se dezvolta armonios astfel încât pe viitor să reuÅŸească să părăsească subcultura sărăciei ÅŸi să-ÅŸi constuiască o viaţă normală.

– Am însoÅ£it 70 de persoane la realizarea demersurilor pentru obÅ£inerea sau înnoirea actelor de identitate / de stare civilă.
 
– Am reuÅŸit să ajutăm 48 de familii care se confuntă cu grave probleme de excluziune socială să treacă peste dificultăţile zilnice prin:
–         completarea resurselor pentru medicamentele necesare copiilor, în special celor de vârstă mică, evitând astfel posibile complicaÅ£ii;
–         sprijinirea în vederea îmbunătăţirii condiÅ£iilor de viaţă ÅŸi obÅ£inerea acelui minim de resurse necesare pentru a satisface nevoile de bază ale copiilor (hrană, căldură, igienă, securitate);
–         consilierea ÅŸi asigurarea de haine ÅŸi rechizite pentru a-ÅŸi trimite copiii la ÅŸcoală.
 
– Am acordat sprijin aprofundat pentru 5 familii să înscrie copii la ÅŸcoală ÅŸi să asigure condiÅ£iile necesare evitării abandonului ÅŸcolar, iar 6 copii au frecventat zilnic programul after-school în cadrul centrului nostru de zi.
 
– Am organizat 8 acÅ£iuni în folosul comunităţii sătmărene (curăţenie, cules ambrozie, dezlipit afiÅŸe, îngrijit câini din adăpost) cu implicarea a peste 20 de beneficiari ai AsociaÅ£iei care au învăţat despre drepturi ÅŸi responsabilităţi în comunitate. Un aspect important este faptul că prin aceste acÅ£iuni ÅŸi tinerii cu probleme psihice care nu au nici o ÅŸansă de a fi angajaÅ£i undeva au produs beneficii pentru comunitate ÅŸi ÅŸi-au crescut stima de sine fiind apreciaÅ£i.
 
– Peste 100 de voluntari din diferite zone (Satu Mare, Livada Mică, Mădaras) s-au alăturat echipei noastre ÅŸi au sprijinit copiii ÅŸi tinerii de la Stea la numeroase activităţi ÅŸi acÅ£iuni într-un spirit de solidaritate, toleranţă ÅŸi respect pentru cei din jur, dezoltându-se astfel ca cetăţeni de bază ai zilei de mâine.
 
– Am organizat 3 tabere cu spirjinul a peste 30 de voluntari francezi care ne-au ajutat să responsabilizăm copiii ÅŸi tinerii crescând implicarea lor în toate activităţile educative ÅŸi de dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă.
 
– NumeroÅŸi donatori dar ÅŸi persoane juridice au răspuns pozitiv apelului nostru de sprijin făcând donaÅ£ii ÅŸi sponorizări fără de care nu am fi reuÅŸit să ne continuăm activitatea în condiÅ£iile retragerii unei părÅ£i seminificative a finanţărilor din Italia prin care am supravieÅ£uit până acum.

Donate to help for a cause and be a part to create a better world