Sătmărenii sunt invitaÈ›i la „Ziua PorÈ›ilor Deschise la Grădina STEAâ€
AsociaÈ›ia Stea organizează joi, 17 septembrie 2015, la grădina situată pe strada CurtuiuÈ™ din Satu Mare (prima stradă după depozitul de materiale de construcÈ›ii spre ieÈ™irea din Satu Mare în direcÈ›ia Parcului Industrial Sud), un eveniment câmpenesc ce urmăreÈ™te punerea în valoare a rezultatelor obÈ›inute în cadrul programului de terapie ocupaÈ›ională realizat cu 28 de tineri fără adăpost în cadrul proiectului „Start pentru incluziune socială prin muncă”.
Sărbătoarea va începe la ora 14.00 în prezenÈ›a invitaÈ›ilor: parteneri, susÈ›inători, voluntari dar È™i reprezentanÈ›i ai autorităților locale È™i judeÈ›ene È™i diverÈ™i oameni de afaceri, care vor avea ocazia să descopere roadele muncii tinerilor care s-au implicat zi de zi în acest program de horticultură pentru a învăța să-È™i dezvolte noi abilități dar È™i cu speranÈ›a că, odată, îÈ™i vor putea găsi un loc de muncă. Alături de ei au fost È™i sunt în continuare asistentul social, Mirela Molnar, voluntarii, specialiÈ™tii în horticultură È™i alÈ›i susÈ›inători care au oferit sprijin de nădejde atunci când am avut cea mai mare nevoie.Tot atunci, echipa AsociaÈ›iei Stea va prezenta planurile de viitor legate de înfiinÈ›area unei entități de economie socială care să asigure sutenabilitatea proiectului pe termen lung.
Am folosit tehnici de agroecologie
Grădina este plină de roade! Împreună am reuÈ™it să obÈ›inem o producÈ›ie însemnată de legume (roÈ™ii, castraveÈ›i, ardei, fasole verde, vinete, porumb, ridichi negre) cultivate pe baza tehnicilor de agroecologie, fără a folosi substanÈ›e chimice de sinteză, iar tinerii noÈ™trii au făcut primii paÈ™i spre o viață responsabilă. Pentru prima dată în cei 11 ani de existență, mirosul vinetelor coapte, al bulionului, al gemului È™i al murăturilor proaspăt pregătite pentru iarnă, învăluie bucătăria È™i curtea AsociaÈ›iei Stea.
„Cu mare bucurie, invităm sătmărenii joi, 17 septembrie 2015, de la ora 14.00 să ne fie alături È™i de această dată pentru a se convinge la faÈ›a locului că tinerii fără adăpost sunt capabili să devină membrii activi ai comunităţii noastre, în condiÅ£iile unui sprijin adecvat care să-i determine să creadă în forÈ›ele proprii. Este un eveniment prin care dorim în primul rând să transmitem un mare „MULÈšUMESC” tuturor celor care au avut încredere în noi È™i ne-au fost alături în această adevărată aventură, de la stadiul de idee, la cel de proiect pus în practică. Suntem extrem de bucuroÈ™i să putem arăta că programul de terapie prin horticultură funcÈ›ionează fiind un răspuns real la nevoile speciale pe care tinerii fără adpost le au astfel încât aceÈ™tia să reuÈ™ească să îÈ™i schimbe vieÈ›ile È™i să facă paÈ™i concreÈ›i spre integrare socio-profesională”, a declarat Cristina Bala, managerul proiectului.
Aceste activități sunt realizate în cadrul proiectului „Start pentru incluziune socială prin muncă” derulat în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare ÅŸi AgenÅ£ia JudeÅ£eană pentru Ocuparea ForÅ£ei de Muncă Satu Mare în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanÅ£at prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 69.125,54 Euro, din care 62.091,92 Euro finanÅ£are nerambursabilă ÅŸi 7.033,62 Euro contribuÅ£ia AsociaÅ£iei Stea ÅŸi a partenerilor săi.Proiectul are ca scop facilitarea integrării socio-profesionale a tinerilor fără adăpost prin creÅŸterea adaptabilităţii lor pe piaÅ£a muncii.
Despre Asociaţia STEA
AsociaÅ£ia STEA este o organizaÅ£ie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă.
Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact: Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.comsau vă rugăm să vizitaţi: www.asociatiasteasm.ro
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org