20 de profesioniști sătmăreni se specializează în domeniul facilitării dezvoltării comunitare
În perioada 15 – 20 noiembrie 2015, la „Valea Măriei”, localitatea Vama, din judeÈ›ul Satu Mare, 20 de angajaÈ›i din cadrul ONG-urilor È™i instituÈ›iilor sătmărene membre ale Grupului de lucru inter-sectorial pentru prevenirea È™i combaterea excluziunii sociale – GIPEX, participă la un curs de specializare „Facilitator de dezvoltare comunitară”, organizat de către AsociaÈ›ia Stea.
Programul intensiv de 6 zile oferă participanÈ›ilor oportunitatea de a dobândi competenÈ›e cheie în domeniul dezvoltării comunitare: managementul comunităților locale, elaborarea de planuri de acÈ›iune locală, facilitarea recunoaÈ™terii grupului de iniÈ›iativă locală, sprijinirea transformării grupurilor de iniÈ›iativă în persoane juridice, facilitarea dezvoltării activităților socio-profesionale È™i promovarea metodei de dezvoltare comunitară participativă.
„Această oportunitate de formare profesională continuă vine într-un moment cât de poate de potrivit, având în vedere faptul că împreună cu grupul GIPEX suntem în plin proces de elaborarea a unei strategii de dezvoltare pe domeniul social până în anul 2020. Cursul ne oferă posibilitatea învățării unor tehnici È™i metode de lucru cu comunitatea ce susÈ›in capacitarea membrilor săi, astfel încât să devină proactivi în dezvoltarea acesteia. Toate activitățile È™i exerciÈ›iile practice sunt puternic ancorate în realitatea comunității sătmărene, pregătind È™i susÈ›inând procesul de formulare a obiectivelor strategice, a măsurilor de dezvoltare, a priorităților strategice È™i a planului de acÈ›iune privind dezvoltarea serviciilor sociale la nivelul municipiului Satu Mare. AceÈ™ti paÈ™i sunt esenÈ›iali pentru creÈ™terea impactului pe care activitatea profesioniÈ™tilor din domeniul social o are asupra incluziunii sociale a persoanelor aflate în dificultate. Practic, planificăm È™i construim drumul spre o comunitate sănătoasă, activă È™i atrăgătoare, care conÈ™tientizează faptul că fiecare membru este o resursă È™i îi oferă oportunități adecvate de punere în valoare”, a declarat Cristina Bala, managerul proiectului È™i director al AsociaÈ›iei Stea.
Acest curs este organizat în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial –baza serviciilor sociale de calitate” implementat de AsociaÈ›ia Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, PoliÅ£ia Locală a municipiului Satu Mare ÅŸi DirecÅ£ia de Evidenţă a Persoanelor a municipiului Satu Mare din subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanÅ£at prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Euro finanÅ£are nerambursabilă ÅŸi 25.166,25 Euro contribuÅ£ia AsociaÅ£iei Stea ÅŸi a partenerilor săi.
Despre Asociaţia Stea
AsociaÅ£ia Stea este o organizaÅ£ie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă.
Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact: Leontina Volosciuc, asistent manager, sau va rugăm să accesați : www.asociatiasteasm.ro