Skip to content

Invitație la acțiune: „2%” pentru bunăstarea comunității sătmărene

AsociaÈ›ia Stea împreună cu partenerii săi continuă campania de promovare a mecanismului „2%”, cu o serie de acÈ›iuni publice menite să sensibilizeze contribuabilii să facă un gest de cetățenie activă folosind oportunitatea de a decide ca o parte a impozitului lor să fie folosită pentru combaterea problemelor sociale È™i dezvoltarea comunității sătmărene. Scopul principal al acetor evenimente este acela de a conÈ™tientiza opinia publică despre potenÈ›ialul acestei prevederi fiscale de a permite oamenilor să facă un bine acolo unde există o mare nevoie de ajutor.

În data de 24 februarie toÈ›i cei interesaÈ›i sunt invitaÈ›i la o conferință de presă comună pe această temă a ONG-urilor din Satu Mare cu acÈ›iune în domeniul social, organizată cu sprijinul partenerilor instituÈ›ionali. Evenimentul ce va avea loc cu începere de la ora 11.00 în sala de È™edinte a Consiliului Local Satu Mare, are rolul de ainforma opinia publică despre modul de direcÈ›ionare a 2% din impozitul pe venit aferent anului 2015 È™i de a arăta cât de multe au reuÈ™it să facă ONG-urile din Satu Mare care au beneficiat anul trecut de sprijinul celor care au folosit acest mecanism. Fiecare contribuabil poate susÈ›ine în continuare dezvoltarea comunității sătmărene directionand 2% din impozit către oricare dintre organizaÈ›iile active în domeniul social. Aceasta este o oportunitate de a sprijini incluziunea socială a sute de persoane vulnerabile, pentru ca Satu Mare să devină comunitatea pe care cu toÈ›ii È™i-o doresc pentru copii lor.

Ca parte a campaniei „2% – ne ajută să schimbăm destine”, în perioada 22 februarie – 4 martie, în zona pietonalei Coreneliu Coposu din Satu Mare, AsociaÈ›ia Stea organizează o expoziÈ›ie publică cu produse artizanale realizate de către copiii È™i tinerii care beneficiază de servicii de dezvoltare a abilităților interpersonale È™i de muncă în echipă în cadrul atelierelor „MeÈ™teÈ™ugArt”. Standul expoziÈ›ional ce pune în valoare talentul acestor copii È™i tineri, este completat cu o serie de panouri care prezintă rezultatele obÈ›inute cu sprijinul celor care au direcÈ›ionat 2% către AsociaÈ›ia Stea. Totodată, un grup de voluntari activi din cadrul asociaÈ›iei, va invita trecătorii să viziteze standul, oferindu-le în mod gratuit produse artizanale È™i invitându-i să completeze formularul de direcÈ›ionare a 2% pentru a susÈ›ine accesul la educaÈ›ie al copiilor din familii aflate în dificultate.

În data de 27 februarie, AsociaÈ›ia Sătmărenii, în colaborare cu AsociaÈ›ia Stea, invită toate persoanele interesate la o licitaÈ›ie caritabilă având scopul de a strânge fonduri È™i de a mobiliza sătmărenii să susÈ›ină continuitatea serviciilor sociale furnizate de AsociaÈ›ia Stea prin direcÈ›ionarea a 2% din impozit. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 17.00, la Restaurant Promena din Satu Mare, Strada Decebal nr.2. Intrarea este liberă. Produsele pentru licitaÈ›ie au fost oferite de către personalități remarcabile din lumea culturii È™i sportului cărora le mulÈ›imum mult pentru faptul că s-au alăturat echipei de susÈ›inători ai AsociaÈ›iei Stea: Maia Morgenstern, Nicu Alifantis, Ducu BerÈ›i, Carbon, Valentina Pop, Gheorghe Hagi, Mirel Rădoi, Alice Ardelean È™i alÈ›ii. Programul evenimentului cuprinde momente artistice cu Raluca Dumitru, George Negrea, Sergiu Gliga È™i RareÈ™ Jucan. InvitaÈ›i speciali prezenÈ›i la eveniment sunt: Andrei ColÈ›ea, Izidor Bunea È™i Carbon.

Aceste activități sunt realizate în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat de către AsociaÈ›ia Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, PoliÅ£ia Locală a municipiului Satu Mare ÅŸi DirecÅ£ia de Evidenţă a Persoanelor aflată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanÅ£at prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziÅ£ie la telefon 0743174169, persoana de contact:  Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.comsau vă rugăm să vizitaÅ£i:  www.asociatiasteasm.ro

 

Despre Asociaţia STEA

AsociaÅ£ia STEA este o organizaÅ£ie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Donate to help for a cause and be a part to create a better world