Campania „11 🙂 – Apel pentru sufletul tau!”

In cadrul unei conferinte de presa cu portile deschise organizata azi, asociatia noastra a lansat campania „11🙂 – Apel pentru sufletul tau!”.

In cadrul acestei campanii, care se va desfasura pe perioada 08.04.2013 – 31 decembrie 2013, Asociatia STEA va oferi satmarenilor evenimente de mare amploare (prezentari de moda, recitaluri, targuri de produse hand-made, expozitii de fotografie si arta, targ de carte, spectacole artistice – dans, teatru, concerte – toate acestea oferite in semn de multumire tuturor celor care ne-au sprijinit, ne sprijina sau ne vor sprijini in activitatea noastra.

Aceste evenimente vor fi organizate cu sprijinul unor oameni cu inima mare din Satu Mare care s-au aratat deschisi sa ne sustina. Printre care se numara Filomena Finta, fosta Miss World România 2003 si indragitul folkist satmarean Tavi Bud care vor contribui la realizarea primului spectacol ce va avea loc in data de 9 Mai la Filarmonica ”Dinu Lipatti” din Satu Mare.
Fenomenul copiii ÅŸi tinerii străzii afectează viaÅ£a comunităţii în toate dimensiunile ei. Majoritatea copiilor ÅŸi tinerilor străzii trăiesc sub poduri sau în locuinÅ£e improvizate în clădiri dărăpănate în condiÅ£ii de igienă foarte precare. Având în vedere accesul redus la educaÅ£ie ÅŸi formare profesională ÅŸi condiÅ£iile dificile de viaţă, majoritatea copiilor nu frecventează ÅŸcoala iar adulÅ£ii nu reuÅŸesc să-ÅŸi găsească locuri de muncă, practicând cerÅŸetoria sau alte activităţi de subzistenţă pentru a obÅ£ine cele necesare traiului zilnic, existând riscul de a rămâne pe termen lung dependenÅ£i de mila sătmărenilor.

AsociaÅ£ia Stea acÅ£ionează pentru a schimba viitorul copiilor ÅŸi tinerilor care nu au avut ÅŸansa de a se naÅŸte într-o familie care să aibă grijă de ei ÅŸi să îi educe. Munca AsociaÅ£iei Stea bazată pe educaÅ£ie urmăreÅŸte prevenirea comportamentelor delicvente, sprijină copiii ÅŸi tinerii străzii pentru a-i determina să renunÅ£e la viaÅ£a caracteristică străzii ÅŸi îi responsabilizează să depună eforturi pentru a se integra în societate.
AsociaÅ£ia Stea încurajează sătmărenii să se implice, indiferent de vârsta sau profesia pe care o au, având la dispoziÅ£ie diferite alternative : voluntariatul, donaÅ£iile ÅŸi sponsorizările în bani, alimente ÅŸi alte produse, sau asigurarea unui loc de muncă pentru tinerii de care se ocupă AsociaÅ£ia Stea.

Å¢inând seama de condiÅ£iile de viaţă ÅŸi lipsa de educaÅ£ie, copiii ÅŸi tinerii nu pot sau nu ÅŸtiu să iasă singuri din spirala străzii. Ei au nevoie de ajutorul specializat pe care îl oferă AsociaÅ£ia Stea, iar aceasta are nevoie de sprijinul comunităţii sătmărene pentru a asigura o îmbunătăţire durabilă a situaÅ£iei acestor copii ÅŸi tineri.

AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă

AcÅ£iunile din această campanie urmăresc să sensibilizeze opinia publică în vederea nediscriminării copiilor ÅŸi tinerilor străzii ÅŸi identificării unor soluÅ£ii eficiente de prevenire ÅŸi combatere a fenomenului „copiii străzii”.

SprijiniÅ£i-ne să învăţăm copiii ÅŸi tinerii străzii să-ÅŸi construiască
o viaţă mai bună !

AsociaÅ£ia Stea invită pe această cale toÅ£i sătmărenii să participe la acÅ£iunile derulate în cadrul acestei campanii manifestând deschiderea de a oferi o ÅŸansă reală de integrare socială copiilor ÅŸi tinerilor străzii.

Donate to help for a cause and be a part to create a better world