Obiective: insusirea de cunostinte despre animale domestice si salbatice, despre habitatul acestora si hrana pe care o consuma/cunostinte generale de zoologie
Descrierea grupului țintă: copii si tineri din medii defavorizate, cu risc de abandon scolar sau analfabeti
-
Număr de participanti: 6-12
-
Grupele de vârsta ale participantilor: toate varstele
Materiale necesare: seturi de cartonase avand inscrise numele animalelor: urs, veverita, barza, paianjen, cartita, vulpe, soarece de casa, caprioara, albina, furnica; casa/habitatul acestora: barlog, scorbura, cuib, panza, galerie, vizuina, gaura, culcus, stup, musuroi; hrana pe care o cosuma: ghinda, zmeura, miere, alune, conuri, nuci, broaste, insect, muste, tantari, larve, radacini, gaini, iepuri, resturi de alimente, iarba, polen, firimituri vegetale, alimentare.
Durata: 30-35 min.
Derularea activității: conducatorul jocului pregateste 30 de cartonase pe care scrie sau deseneaza numele, casa si hrana a 10 vietuitoare. Fiecare alege un cartonas. Intr-un anumit interval de timp participantii urmeaza sa se regrupeze in asa fel incat fiecarei vietuitoare sa i se potriveasca casa si hrana. Castiga echipa de 3 care s-a regrupat prima.
Ghid pentru evaluare : pentru ca jocul sa se deruleze mai bine, este indicat sa se vorbeasca cu participantii despre animale: domestice/salbatice, habitat, hrana etc, deoarece am constatat ca multi dintre ei nu au notiuni despre acestea. De obicei este un joc foarte antrenant, care le pace copiilor. E bine ca din cand in cand sa vorbin despre alte animale decat la inceput.