RENPI: Un parteneriat franco-român Erasmus+ pentru incluziune prin utilizarea tehnologiei digitale

În cadrul unei inițiative de cooperare europeană, asociația franceză Par Le Monde și asociația română STEA lucrează împreună timp de un an întreg pentru a promova incluziunea digitală și a preveni abandonul școlar.

Această colaborare în jurul unui obiectiv și proiect comun este posibilă datorită finanțării din partea Agenției Erasmus+.

În cadrul acestui proiect, numit RENPI (Raccroche-toi à l’École avec le Numérique Pour l’Inclusion), cele două asociații colaborează, în special prin mobilități reciproce, pentru a atinge patru obiective:

–       Schimbul de bune practici în domeniul animației și al tehnologiei digitale;

–       Crearea unui instrument format din 3 fișe educaționale și 3 ateliere de lucru la cheie privind incluziunea digitală;

–       Consolidarea competențelor emoționale, interculturale și digitale ale copiilor;

–       Distribuirea instrumentelor didactice către cât mai multe persoane.

Într-o primă etapă, și după mai multe schimburi virtuale, asociațiile se vor întâlni pentru vizite reciproce, Par Le Monde venind la Satu Mare (România), urmată de o călătorie a STEA la Paris (Franța) în ianuarie. Pe baza observațiilor făcute în timpul acestor vizite, va fi întocmit un ghid de bune practici care va fi publicat pe platforma europeană eTwinning, atât în limba franceză, cât și în limba română.

După elaborarea în comun a unui program educațional compus din 3 ateliere de lucru de o oră și jumătate, asociațiile vor pune în practică aceste activități cu aproximativ 60 de copii din Franța și România. Acest program educațional va fi, de asemenea, publicat pe platforma eTwinning și va fi disponibil pentru toți membrii interesați ai comunității educaționale.

Vor fi organizate două zile de feedback, una în Franța și una în România, pentru a prezenta parteneriatul și instrumentele didactice dezvoltate împreună pe parcursul anului. Vom anunța datele acestor zile în timp util, pentru a putea disemina această activitate către toți profesorii care doresc să se angajeze într-o abordare digitală incluzivă.

Pentru a fi la curent cu noutățile, vă rugăm să vizitați cu regularitate site-urile Par Le Monde și STEA, unde vor fi puse la dispoziție și informațiile și resursele create.

Urmăriți Par Le Monde pe Facebook

Urmăriți STEA pe Facebook

Abonați-vă la buletinul informativ Par Le Monde

Abonați-vă la buletinul informativ STEA