Asociația Stea, în parteneriat cu Asociația Pirita Children – Copiii din Pirita derulează proiectul cu titlul „ Și EU pot! IMAGINEZ, CRED și CONSTRUIESC un VIITOR de SUCCES!”, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. 

Scopul proiectului este creşterea capacităţii de a-și construi un viitor de succes şi susținerea incluziunii a 110 copii și tineri vulnerabili, din două dintre comunitățile cele mai marginalizate din Satu Mare și Baia Mare în decurs de 24 de luni prin crearea unor mecanisme puternice de intervenție care să susțină abilitarea romilor, acționând sinergic asupra reducerii decalajelor privind accesul la educație, oportunitățile de dezvoltare, participarea la viața comunității și creșterii nivelului de acceptare a romilor.

Proiectul în valoare totală de 151.441,60 Euro are o durată de 24 luni, fiind implementat în perioada 01.03.2022 – 29.02.2024, în localitățile Satu Mare și Baia Mare.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

 

Acționând pe crearea de programe prin care copiii și tinerii din grupuri vulnerabile să interacționeze cu diferiți profesioniști pasionați de meseriile lor, proiectul nostru asigură o puternică intervenție în domeniul dezvoltării personale astfel încât acești copii și tineri să ajungă să-și conștientizeze potențialul, să-și descopere talentele, să-și construiască aspirații pentru un viitor de succes și să-și dezvolte competențe cheie pentru reușita materializării planurilor lor de viitor.

Proiectul nostru propune adăugarea unei dimensiuni de conștientizare și responsabilizare civică prin crearea unor oportunități concrete pentru copiii și tinerii din grupul țintă de a trece prin experiențe similar celei de a deveni membrii într-o organizație a societății civile, de a construi și de a implementa mici proiecte în beneficiul altor persoane vulnerabile sau cauze cu impact în societate.

Provocarea pe care proiectul nostru și-o asumă este aceea de a lărgi orizonturile de gândire ale copiilor și tinerilor din grupul țintă, de a-i ajuta să-și descopere potențialul și a-i capacita să-și dea seama că limitele aspirațiilor lor și le fixează singuri. „Si eu pot !” este „laitmotivul” insuflat tuturor celor implicați în proiect, iar motto-uri precum : “Un om sărac nu este cel fără bani. Un om sărac este cel care nu are niciun vis” – Henry Ford – vor sta la baza programului de empowerment construit prin acest proiect, întrucât intervenția de capacitare atât a grupurilor vulnerabile, cât și a tuturor factorilor interesați ai proiectului va reprezenta o dimensiune cheie prezentă la toate nivelurile de intervenție.

Proiectul construiește o adevărată rețea de sprijin în jurul copiilor și tinerilor din grupuri vulnerabile, cu misiunea de capacitare a acestora. Aceasta va asigura suportul adecvat de care acești copiii și tineri au nevoie pentru a ajunge să creadă în capacitățile proprii, să-și formeze o imagine de viitor de succes în concordanță cu talentele și aspirațiile lor și să-și dezvolte competențe cheie pentru a o materializa.

Proiect derulat de Asociația Stea în parteneriat cu Asociația Pirita Children – Copiii din Pirita și beneficiază de o finanțare în valoare de 150.000 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Logo jos