Obiective: capacitatea de a utiliza transportul public pentru deplasare de la o locație la alta, costul acestuia și modalitățile de plată, citirea numelui străzilor și a numerelor, pentru cei mai mari a hărții orașului

Descrierea grupului țintă: copii de vârstă școlară, tineri proveniți din medii defavorizate

  • Număr de participanti: 4-16

  • Grupele de vârsta ale participantilor: 7-11, 11-14, 14-19, peste 19 ani

Materiale necesare: harta transportului public din orașul nostru, cartoane cu litere și cifre,

Durata: 2×45 min

Derularea activității: pentru început vom cartografia cunoștințele pe care participanții le au în domeniu, inițiem o discuție în care să discutăm despre diferitele modalități de transport public existente în orașul nostru, locațiile în care trebuie să ne deplasăm în mod frecvent. Conform hărții vom identifica mijlocul de transport cu care putem ajunge în locațiile respective, stațiile, cum cumpărăm bilete, etc. Luăm o scurtă pauză, iar după aceasta vom ieși pe teren, adică în cea mai apropiată stație de autobus, unde vom exersa cele învățate: traseul, cumpărarea biletului, o călătorie dus-întors la o anumită destinație, comportamentul în timpul călătoriei, etc.

Ghid pentru evaluare : evaluarea se face pe baza observației directe, a impresiilor beneficiarilor, deasemena conform corectitudinii cu care beneficiarii știu să planifice o călătorie.