Lucrezi cu copii și îți plac metodele de educație nonformală ?

Ești interesat să susții dezvoltarea personală a copiilor ?

Sau poate ești antrenor de sport și ai experiență de lucru cu copiii ?

Îți prezentăm o metodologie creată prin colaborarea timp de 8 luni a unei echipe de profesioniști din domeniul social cu antrenori de șah, testată la nivelul unui grup de 60 de copii din 3 județe din România.

Implică conectarea antrenamentelor de șah cu activități de dezvoltare a abilităților emoționale și empowerment prin folosirea de metode de educație nonformală pe 5 teme principale: 1. Autocunoaștere ; 2. Autoreglare și comportamente adaptative ; 3. Relația cu cei din jur și empatie; 4. Recunoștința și 5. „Mindfulness”.

Rezultatele înregistrate sunt remarcabile atît în ceea ce privește dezvoltarea abilităților cognitive ale copii (atenție, logică, rezolvarea de probleme), cât și cele emoționale și interpersonale, ducând déjà la obținerea unui număr de 67 de medalii la turneele regionale de șah. Și nu numai…

Vrei să afli mai multe ?

Suntem 2 ONG-uri și ne dorim să creăm o rețea de factori interesați pentru scalarea acestui program. Visul nostru este ca din ce în ce mai mulți copii să poată avea acces la astfel de oportunități de dezvoltare personală.

Vino alături de noi !

Acest ghid a fost creat în cadrul proiectului “EduȘah – empowerment și incluziune prin șah”. Proiect derulat de Asociația Stea în parteneriat cu Asociația Clubul de Șah Gambit Huși și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a programului „În stare de bine”.