Skip to content

Cine suntem

Asociatia Stea

Echipa noastra, valori, viziune, istoric..

Despre noi

Asociația Stea este o organizație neguvernamentală creată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui și de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil și tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăți responsabile.

Acționăm după principiul: „Nu da omului pește, ci învață-l să pescuiască”

Suntem convinși că sărăcia nu este o fatalitate și că fiecare om este capabil de progres în condițiile unui sprijin adecvat care să-i asigure dezvoltarea și creșterea stimei de sine.

Sărăcia nu este o fataliate. Împreună schimbăm destine !

Viziunea noastra

Schimbarea vieții copiilor, tinerilor și familiilor din mediile defavorizate prin sprijinirea accesului lor la educație timpurie, școlarizare, formare profesională și locuri de muncă, pentru ca aceștia să se dezvolte ca parte activă a societății în care trăiesc.

Valori

Munca noastră reprezintă o investiție în oameni și în comunitatea locală pentru un viitor mai bun al tuturor membrilor acesteia.


Istoric

 Asociația noastră a luat ființă în 2004 deoarece un grup de tineri voluntari români și francezi a decis să acționeze pentru a schimba situația gravă în care au întâlnit copiii și tinerii aflați în dificultate din Satu Mare. Am ales să ne dedicăm energia pentru a schimba viitorul acestora, astfel încât să ajungă să iasă din cercul vicios al sărăciei.

          Pornind de la munca cu copiii și tinerii străzii din Satu Mare, Asociația Stea a construit servicii sociale și de bază care răspund nevoilor individuale ale persoanelor vulnerabile, ajungând de-a lungul anilor să sprijine incluziunea socială a unor întregi comunități marginalizate: echipa mobilă pentru stabilirea legăturii cu persoanele aflate în dificultate; centru de zi pentru educație și dezvoltarea abilităților de viață; apartamentul social, terapie prin horticultură și activități de economie socială pentru integrare socio-profesională.

          Ne mândrim cu o experiență vastă în scriere, derulare și management de proiecte, în decursul anilor ajungând să realizăm 14 proiecte cu finanțări naționale și internaționale a căror valoare totală depășeșete 500.000 euro.

          Am înțeles că de unii singuri, impactul acțiunilor noastre este limitat, de aceea ne-am asumat încă din 2009 o poziție de catalizatori ai unor schimbări durabile prin construirea de parteneriate și inovare în domeniul social. Din 2015, am atras importante resurse financiare pentru comunitatea sătmăreană prin două proiecte finanțate din granturile SEE 2009 – 2014 în cadrul Fondului ONG în România. Acestea ne-au permis să contribuim la dezvoltarea socială a municipiului Satu Mare asigurând o abordare globală a problematicii incluziunii sociale prin acţiuni directe, în parteneriat, la cele trei niveluri fundamentale:

Echipa noastra

Echipa asociaţiei Stea este compusă dintr-un grup de oameni care au decis să-şi dedice energia pentru sprijinirea celor aflaţi în dificultate.

Membrii Consiliului Director :

Beatrix-Pușa Câmpan – președinte

Ioana-Amalia Kerekes – vicepreședinte 1

Otilia Claudia Matioc Pop – vicepreședinte 2

Olimpiu-Dan Blideran – secretar

Ioana Theodora Vladimirescu – membru

 

Echipa executivă :

Cristina-Maria Bala – director executiv

Diana Joldoș-Bretan – referent relații externe

Elisawww Balazs – contabil

 

Servicii sociale Stea

Magdalena Aurelia Tarța – asistent social

Mirela Mioara Molnar – asistent social

Diana Tarța – asistent social

Lucia Maxim – psiholog

ro Romanian
X