Skip to content

COMUNICAT DE PRESÄ‚ – Autorităţile locale sunt deschise să susÅ£ină programul de terapie prin horticultură

COMUNICAT DE PRESÄ‚

PENTRU PUBLICARE IMEDIATÄ‚

Autorităţile locale sunt deschise să susţină programul de terapie prin horticultură

Satu Mare, România, 30 Mai 2014

In perioada aprilie – iunie 2014 AsociaÅ£ia Stea desfăşoară la Satu Mare o serie de acÅ£iuni în vederea obÅ£inerii în concesiune a unui teren de minim 800 mp pentru amenajarea unei grădini ÅŸi a unui solar profesionist necesar implementării unui program de terapie prin horticultură ce urmează să sprijine integrarea socio-profesională a 42 de persoane fără adăpost.

Acest program reprezintă elementul central al proiectului intitulat „Start pentru incluziune socială prin muncă”, pe care AsociaÅ£ia Stea îl implementează în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare ÅŸi AgenÅ£ia JudeÅ£eană pentru Ocuparea ForÅ£ei de Muncă Satu Mare, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanÅ£at prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România(www.fondong.fdsc.ro), beneficiind de o finanÅ£are nerambursabilă în valoare de 62.091,92 Euro.

Realizarea proiectului se bazează pe obÅ£inerea suportului comunităţii sătmărene în primul rând prin asigurarea terenului necesar desfăşurării activităţilor de grădinărit, acesta fiind spaÅ£iul unde beneficiarii  proiectului urmează să îÅŸi dezvolte nu doar competenÅ£e specifice cultivării plantelor în regim ecologic, ci mai ales abilităţi de viaţă necesare integrării în muncă.

Având în vedere impactul benefic pe care proiectul urmăreÅŸte să-l genereze la nivel comunitar, AsociaÅ£ia Stea, cu sprijinul Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare ÅŸi al AgenÅ£iei JudeÅ£ene pentru Ocuparea ForÅ£ei de Muncă Satu Mare, a solicitat factorilor de decizie ÅŸi autorităţilor sătmărene posibilitatea alocării unui teren din spaÅ£iul public în vederea implementării acestui proiect. Această iniÅ£iativă s-a bucurat încă din primul moment de susÅ£inere din partea conducerii Primăriei Satu Mare, care a identificat deja o posibilă locaÅ£ie potrivită ÅŸi urmează să propună Consiliului Local al municipiului Satu Mare să accepte concesionarea respectivului teren către AsociaÅ£ia Stea pe o perioadă de 5 ani.

 „Acest proiect reprezintă o oportunitate importantă de schimbare pentru oamenii fără adăpost care îÅŸi doresc să se integreze în societate asigurând posibilitatea sprijinirii lor printr-un proces de evoluÅ£ie de la stadiul de persoană care depinde de mila ÅŸi ajutorul celor din jur, la persoană ce lucrează ÅŸi contribuie la buna funcÅ£ionare a societății. Ne bucurăm mult de faptul că autorităţile locale au promis să susÅ£ină această iniÅ£iativă ÅŸi îi mulÅ£umim domnului primar, Dorel Coica, pentru suportul său”, a declarat Cristina-Maria Bala, managerul proiectului ÅŸi director al AsociaÅ£iei Stea.

 

Despre Asociaţia STEA

AsociaÅ£ia STEA este o organizaÅ£ie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă.

 

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziÅ£ie la telefon 0361-884330, persoana de contact:  Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.comsau vă rugăm să vizitaÅ£i:  www.asociatiasteasm.ro

 

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

      

Donate to help for a cause and be a part to create a better world