Skip to content

ANUNŢ DE PRESĂ – FINALIZARE PROIECT

31.07.2014

Centrul de Resurse CREST în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Educatie, Dezvoltare Durabila si Incluziune Sociala (CREDDIS), Asociatia Stea si Fundatia Down Carei (România), Asociatia ÉFOÉSZ din Judetul Szabolcs-Szatmár-Bereg (Ungaria) si Organizatia Civila pentru Dezvoltarea Turismului Rural si Agroturism “In the Transcarpathian Valleys and Mountains” (Ucraina) au implementat proiectul cu titlul „Pod Cultural Transfrontalier Pentru Incluziune Socială” – HUSKROUA/1101/082” în perioada august 2013 – iulie 2014.

Proiectul a fost cofinanÈ›at de Uniunea Europeană prin Programul CBC ENPI 2007-2013 Ungaria-Slovacia-România-Ucraina. Valoarea totală contractată a proiectului a fost de 108.522 Euro.

Proiectul a avut ca scop promovarea culturii tradiÈ›ionale transfrontaliere ca un mijloc pentru incluziunea socială a copiilor È™i tinerilor defavorizaÈ›i din România, Ungaria È™i Ucraina.

Grupul tinta al proiectului a fost format din 14 experți / voluntari, 50 de copii și tineri defavorizați / cu nevoi speciale, 20 de voluntari și 2000 de copii, tineri și adulți din comunitatile locale.

În cadrul proiectului au fost implementate următoarele activități :

  • – cursuri de formare;
  • – schimburi de experienÈ›e transfrontaliere pentru profesioniÈ™ti È™i voluntari;
  • – programe de dezvoltare personală pentru copii defavorizaÈ›i / cu nevoi speciale;
  • – vizite culturale transfrontaliere;
  • – tabară internaÈ›ională;
  • – turnee artistice
  • – un Festival de Promovare alPatrimoniului Cultural Transfrontalier.

Detalii suplimentare despre proiect pot fi obtinute de la AsociaÅ£ia Stea, persoană de contact PINTEA Bogdan – expert profesional, la numărul de telefon 0743174169 sau de la Centrul de Resurse CREST Satu Mare, persoana de contact HEJJA Botond – manager proiect, prin numarul de telefon 0261-877770.

                      http://www.huskroua-cbc.net

Acest document a fost produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.ConÅ£inutul acestei publicaÅ£ii intră în responsabilitatea AsociaÅ£iei STEA ÅŸi nu reflectă în mod necesar poziÅ£ia oficială a Uniunii Europene

Donate to help for a cause and be a part to create a better world