Skip to content

Grupul GIPEX demareaza studiul cu privire la nevoile si accesibilitatea la servicii a persoanelor vulnerabile din Satu Mare

Asociatia STEA, Satu Mare, România, 20 octombrie 2014

Prima sedinta operativa de lucru a Grupului inter-sectorial pentru prevenirea si combaterea excluziunii sociale a persoanelor vulnerabile din Satu Mare se va desfasura marti, 21 octombrie 2014 cu incepere de la ora 11.00. Sedinta va avea loc in sala de sedinte a Serviciului Public de Asistenta Sociala, strada Ilisesti, nr.4. Tot atunci, cei prezenti vor avea ocazia sa-i cunoasca pe membrii echipei mobile de interventie, serviciul nou creat in cadrul Asociatiei Stea. Reprezentantii mass-media vor putea afla detalii referitoare la munca si rolul echipei.  

Sedinta de marti este prima dintr-o serie de ÅŸase întâlniri de lucru programate în perioada octombrie 2014-februarie 2015. Grupul de lucru GIPEX are ca scop realizarea unui studiu social cu privire la nevoile si accesibilitatea la servicii a persoanelor aflate in dificultate din Satu Mare. Rezultatele studiului vor ajuta membrii GIPEX, sa identifice mai usor solutii în vederea dezvoltării pe termen mediu ÅŸi lung de servicii sociale ÅŸi de bază care să răspundă acestor nevoi.

Doi angajati din cadrul Asociatiei Stea reprezinta echipa mobila de interventie. Acestia isi desfasoara activitatea pe raza municipiului Satu Mare ÅŸi a localităţilor adiacente oferind servicii de informare, consiliere ÅŸi mediere a persoanelor fără locuinţă ÅŸi a celor care locuiesc în zonele defavorizate din municipiul Satu Mare. Prin acest serviciu se urmareste o acoperire crescută cu servicii de bază furnizate în parteneriat public-privat.

Initiativei Asociatiei Stea s-au alaturat 25 de organizaÈ›ii È™i instituÈ›ii sătmărene care, impreuna, isi propun sa dezvolte un cadru comun de acÈ›iune menit să crească capacitatea de intervenÈ›ie la nivel local pentru a răspunde nevoilor grupurilor vulnerabile È™i să promoveze implicarea comunității în prevenirea È™i rezolvarea problemelor din domeniul social.

Această întâlnire este organizată de către AsociaÈ›ia Stea în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”implementat în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, PoliÅ£ia Locală a municipiului Satu Mare ÅŸi DirecÅ£ia de Evidenţă a Persoanelor a municipiului Satu Mare aflată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanÅ£at prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Euro finanÅ£are nerambursabilă ÅŸi 25.166,25 Euro contribuÅ£ia AsociaÅ£iei Stea ÅŸi a partenerilor săi.

Despre Asociaţia STEA

AsociaÅ£ia STEA este o organizaÅ£ie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziÅ£ie la telefon 0361-884330, persoana de contact:  Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.com sau vă rugăm să vizitaÅ£i:  www.asociatiasteasm.ro

Donate to help for a cause and be a part to create a better world