Skip to content

InvitaÅ£ie la fapte bune 🙂

InvitaÅ£ie la fapte bune 🙂

Susţine şi tu Educaţia pentru Viitor a copiilor defavorizati din Satu Mare!
 
Satu Mare, 20 octombrie 2014
 
În perioada 20 – 31 octombrie 2014 AsociaÅ£ia STEA invită toti sătmărenii cu suflet mare la o serie de acÅ£iuni care marchează sfârÅŸitul de sezon al Caravanei Educalternativa: activități educative È™i socio-culturale, acÈ›iuni de responsabilitate civică, curaÈ›enie în spaÈ›ii publice, pregătirea unui carnaval care permit continuarea rezultatelor deosebite obÅ£inute în doar câteva luni în direcÅ£ia susÅ£inerii accesului la educaÅ£ie al copiilor din medii sociale defavorizate.
 
Caravana Educalternativa, organizata de Asociatia STEA, s-a deplasat în perioada februarie – octombrie 2014 în zone defavorizate din municipiul Satu Mare pentru a realiza o gamă diversificată de activităţi socio-educative cu copii ÅŸi tineri provenind din familii sarace, in scopul integrarii lor in sistemul educational.
 
Din dorinta de a-i ajuta în continuare pe aceÈ™ti copii, echipa ÅŸi voluntarii AsociaÅ£iei Stea vor fi din nou prezenÅ£i în perioada următoare în parcuri, spaÅ£ii publice si licee din Satu Mare, unde vor organiza activitati de curatenie in comunitate, pentru a-i forma pe copii in spiritul educatiei civice.
Asociatia Stea invita pe toti sătmărenii care doresc sa participe ca voluntari impreuna cu copiii la aceste actiuni, sa li se alature, subîndemnul “Implică-te alături de noi pentru a da o ÅŸansă copiilor din medii defavorizate la o viaţă mai bună prin educaÅ£ie”.
 
DeÈ™i pe perioada iernii Caravana Educalternativa va fi intrerupta, AsociaÅ£ia Stea îÅŸi propune să continue munca cu cei peste 150 de copii ÅŸi tineri care au participat pana acum la activitatile organizate si care astăzi frecventează grădiniÅ£a sau ÅŸcoala în ciuda multor dificultăţi cu care se confruntă familiile lor. AceÅŸti copii au mare nevoie să fie susÅ£inuÅ£i astfel încât prin educaÅ£ie să aibă o ÅŸansă reală la un viitor mai bun.
Satmarenii care doresc sa se implice ca voluntari pe timpul iernii, pot participa la activitatile care vor continua la centrul de zi: programe educationale si de alfabetizare, consiliere pentru igiena, ateliere de creatie, educatie civica, etc.     
 
De asemenea, pentru a marca finalul proiectului, Asociaţia Stea va organiza un bal mascat la care vor participa copiii si tinerii care au beneficiat de serviciile oferite de Caravana Educalternativa.
 
Desfasurarea„Caravanei Educalternativa” de catre Asociatia Stea în perioada februarie – octombrie 2014 este posibilă prin proiectul „EducaÅ£ie pentru viitor”, iniÅ£iat ÅŸi coordonat de Andrei Henciu, angajat Orange. Acest proiect a fost selectat în cadrul concursului „SusÅ£ine un ONG”, organizat de FundaÅ£ia Orange, care oferă anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajaÅ£ii Orange România, program ce a oferit în 2014 finanţări de peste 125.000 lei.
Valoarea totală a proiectului „EducaÅ£ie pentru viitor” este de 53.274 lei, din care 30.260 lei sunt oferiÈ›i de FundaÈ›ia Orange. Implementarea proiectului este posibilă ÅŸi datorită co-finanţării pe care AsociaÅ£ia STEA o primeÅŸte din partea partenerilor Grenoble Isere Romania ÅŸi Solidarité Enfance Roumanie (FranÅ£a), Popica Onlus (Italia) ÅŸi Consiliul Local Satu Mare prin Serviciul Public de Asistenţă Socială.
 
Pentru a asigura continuitatea activităţilor Caravanei Educalternativa echipa Asociaţiei Stea are nevoie de voluntari, de aceea mobilizarea comunităţii locale este foarte importantă.
Persoanele doritoare să participe ca voluntari la acÅ£iunile noastre ne pot contacta la e-mail: asociatiastea@gmail.com, telefon: 0361884330 sau 0743174169, sau personal la centrul de zi din Satu Mare, Bulevardul Octavian Goga nr.14 în zilele lucrătoare de la ora 8.00 la 17.00.
 
 
Despre Asociaţia STEA
AsociaÅ£ia STEA este o organizatie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a carei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecarui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă.
 
Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact: Cristina-Maria Bala, director, e-mail: asociatiastea@gmail.comsau vă rugăm să vizitaţi www.asociatiasteasm.ro
 
Despre Fundaţia Orange
FundaÅ£ia Orange România este o organizaÅ£ie neguvernamentală care se implică în viaÅ£a comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaÅ£a persoanelor dezavantajate.
Anual, prin fondul de finanÅ£are “Lumea prin culoare ÅŸi sunet”, FundaÈ›ia Orange oferă granturi pentru organizaÅ£ii neguvernamentale care propun proiecte în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi de auz ÅŸi/sau de vedere ajutându-le să comunice ÅŸi să relaÈ›ioneze, pentru a se integra în societate. Prin programul „SusÅ£ine un ONG”, FundaÅ£ia Orange oferă fonduri pentru programe filantropice coordonate de angajaÅ£i ai Orange România ÅŸi realizate în parteneriat cu o organizaÅ£ie non-profit parteneră. Pentru mai multe informaÅ£ii vă rugăm vizitaÅ£i www.fundatiaorange.ro

Donate to help for a cause and be a part to create a better world