Skip to content

De Sărbători, zeci de sătmăreni au adus bucurie în inimile persoanelor vulnerabile sprijinite de Asociația Stea

Pentru a fi sigur că ajunge È™i anul acesta la cei care au cea mai mare nevoie de el, MoÈ™ Crăciun a făcut apel la sătmăreni. Astfel, în prag de sărbători, numeroÈ™i oameni cu suflet mare s-au alăturat echipei AsociaÈ›iei Stea în campania de solidaritate față de persoanele vulnerabile din Satu Mare, intitulată ”MoÈ™ Crăciun vine È™i la noi” donând pachete cu îmbracăminte, produse de igienă, dulciuri È™i alimente copiilor si tinerilor care frecventează centrul de zi al Asociatiei Stea È™i familiilor aflate în dificultate. O echipă de 15 voluntari a sprijinit organizarea diferitelor acÈ›iuni cu ocazia sărbătorilor, iar sătmărenii care nu au avut timp să participe fizic sau să treacă cu cadouri pe la sediul asociaÈ›iei, au vizitat standul cu obiecte artizanale expuse in pasajul Corneliu Coposu unde, au donat bani, suma totală ridicându-se la 370 de lei. Toate obiectele artizanale care au fost expuse (suporturi pentru lumânări, podoabe de brad È™i felicitari) au fost realizate de copii È™i tineri în cadrul atelierului de creatie „Mestesugart”, cu rol educativ È™i de creÈ™tere a stimei de sine.

Prin eforturile unite a tuturor celor care au decis să împartă bucurii, în acest an, Crăciunul a fost cu adevărat magic pentru beneficiarii AsociaÈ›iei Stea. Zeci de sătmăreni, pornind de la angajaÈ›ii Inspectoratului JudeÈ›ean pentru SituaÈ›ii de Urgență „SomeÈ™” Satu Mare, familiile È™i prietenii acestora, membrii comunității ortodoxe din Livada Mică È™i alÈ›i oameni de bine care au auzit de misiunea AsociaÈ›iei Stea, au decis să raspundă scrisorilor adresate către MoÈ™ Crăciun de copiii care frecventează centrul de zi. Astfel, 65 de copii au putut trăi bucuria de a primi, mulÈ›i dintre ei, pentru prima dată în viață, exact cadoul pe care È™i l-au dorit cel mai mult. Tot cu sprijinul angajaÈ›ilor I.S.U SomeÈ™ Satu Mare, la centrul de zi a fost adus È™i împodobit un minunat Pom de Crăciun, iar donaÈ›ia în bani de la expoziÈ›ia de produse artizanale a făcut posibilă organizarea în perioada sărbătorilor a unor mese festive cu bucate tradiÈ›ionale È™i mâncare caldă de care s-au bucurat toÈ›i cei aflaÈ›i în nevoie care au trecut pragul asociaÈ›iei.

Nu au fost uitaÈ›i nici ceilalÈ›i copii din familiile vulnerabile din zonele defavorizate cu care lucrează unitatea mobilă. Acestora le-au fost împărÈ›ite alte 50 de cadouri primite în cadrul campaniei naÈ›ionale „ShoesBox – Cadoul din cutia de pantofi” la care au participat È™i elevii Școlii Gimnaziale Doba din judeÈ›ul Satu Mare, iar alte 48 de pachete cuprinzând diferite produse primite la AsociaÈ›ia Stea de la donatori individuali, au ajuns la familiile ce întâmpină greutăți.

În cadrul acestei campanii s-au implicat È™i elevii mai multor instituÈ›ii de învățământ, coordonaÈ›i de educatori È™i profesori. Învățăceii clasei a III-a A de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade” din Satu Mare, însoÈ›iÈ›i de doamnele profesoare Simona Crisan È™i Ioana Pop, au adus tinerilor si copiilor de la centru de zi Stea, nu doar colinde ci È™i fructe È™i alimente. Cadourile au fost cumparate din banii pe care elevii i-au adunat timp de două săptămâni. “Am luat un borcan în care fiecare elev a pus bani, fiecare cât a putut. Unii au pus mai mulÈ›i, alÈ›ii mai putini, iar din aceÈ™ti bani am reusit sa cumpărăm cadourile pentru beneficiarii Stea” au spus cele două profesoare.

În “Săptămâna inimilor darnice” voluntarii SNAC (Strategia NaÈ›ională de AcÈ›iune Comunitară), elevi ai Școlii Gimnaziale “Ion Creangă” din Satu Mare, au făcut o colecta de haine, rechizite È™i dulciuri pe care le-au donat beneficiarilor Stea. Actiunea a fost coordonata de consilierul scolii, doamna Raluca Simoni È™i profesorul itinerant, doamna Lucia Racolta. 

Tot printr-un parteneriat în cadrul SNAC, un grup de preÈ™colari de la grădiniÈ›a „Voinicelul” din Satu Mare, împreună cu 3 dintre educatoarele lor au venit cu colindul la centrul de zi, oferind totodată 16 cadouri constând în pijamale, fructe È™i dulciuri pentru copilaÈ™ii de vârstă mică din familiile beneficiare de sprijinul AsociaÈ›iei Stea, învățând de mici ce înseamnă spiritul solidarității È™i bucuria de a dărui.

Un spectacol artistic realizat de copiii ÅŸi tinerii de la AsociaÈ›ia Stea alături de noua echipă de tineri voluntari liceeni, pe tema reînvierii tradiÅ£iilor româneÅŸti de Crăciun a încheiat campania “MoÈ™ Crăciun vine si la noi”. Spectacolul s-a desfășurat marÈ›i, 23 decembrie 2014, cu sprijinul Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu” din Satu Mare, care a pus la dispoziÈ›ie sala de spectacole din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare. Acesta a fost un adevărat prilej de bucurie pentru beneficiarii, voluntarii, echipa È™i susÈ›intătorii AsociaÈ›iei Stea, ce au avut parte de momente deosebite, încărcate de emoÈ›ie, de recunoÈ™tință, de mulÈ›umire È™i de speranță.

„Comunitatea sătmăreană a dat dovadă în acest sfârÈ™it de an de o deosebită solidariate È™i o mare putere de acÈ›iune atunci când forÈ›ele individuale s-au unit cu generozitate pentru o misiune comună. Împreună am reuÈ™it să aducem bucurii, să ajutăm acolo unde a fost mai mare nevoie, să dăm speranță, să apreciem È™i să-i încurajăm pe cei cu care lucrăm să depună eforturi pentru a-È™i construi, ei înÈ™iÈ™i, un viitor mai bun. Este important să continuăm, pentru că doar împreună putem reuÈ™i să ne transformăm comunitatea într-un loc mai bun pentru noi toÈ›i”, este mesajul directorului AsociaÈ›iei Stea, Cristina Bala, care doreÈ™te să mulÈ›umească tuturor celor care s-au implicat în această campanie È™i celor care au susÈ›inut prin diferite mijloace ativitățile asociaÈ›iei de peste an menite să sprijine incluziunea socială a personelor aflate în dificultate.

Campania “MoÈ™ Crăciun vine si la noi” a reprezentat o acÈ›iune de sensibilizare a comunităţii locale cu privire la importanÅ£a susÅ£inerii serviciilor sociale ÅŸi de bază pentru persoanele vulnerabile, realizată în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”. Acest proiect este implementat de către AsociaÈ›ia Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Sociala Satu Mare, Politia Locală a municipiului Satu Mare ÅŸi DirecÈ›ia de Evidență a Persoanelor aflată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanÈ›at prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Euro finanÅ£are nerambursabilă ÅŸi 25.166,25 Euro contribuÅ£ia AsociaÅ£iei Stea ÅŸi a partenerilor săi.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziÅ£ie la telefon 0361-884330 sau 0743174169. Persoana de contact: Leontina Volosciuc, Asistent manager, E-mail: asociatiastea@gmail.com.

Donate to help for a cause and be a part to create a better world