Skip to content

Conferință comună a ONG-urilor sătmărene din domeniul social pe tema mecanismului „2%”

La iniÈ›iativa AsociaÈ›iei Stea, in data de 11 martie de la ora 10.00 în sala de È™edinte a Consiliului Local Satu Mare.  a avut loc o conferință de presă comună a Grupului de lucru inter-sectorial pentru prevenirea ÅŸi combaterea excluziunii sociale pe tema promovării mecanismului  2% pentru susÈ›inerea domeniului social.

Scopul acestui eveniment a fost de a informa sătmărenii despre modul de direcÈ›ionare a 2% din impozitul pe venit aferent anului 2014 precum È™i despre diferitele tipuri de acÈ›iuni È™i programe realizate de către organizaÈ›iile non-profit active în domeniul social, către care contribuabilii pot direcÈ›iona procentul de 2%, contribuind la dezvoltarea comunității noastre.  

Agenda conferinÈ›ei de presă cuprinde următoarele tematici: Prezentarea mecanismului „2%”, prezentarea acÈ›iunilor/serviciilor pentru care ONG-urile sătmărene din domeniul social îÈ™i propun să utilizeze resursele obÈ›inute prin acest mecanism si cuvântul invitaÈ›ilor. ONG-urile sătmărene care au ales să se implice în această acÈ›iune comună doresc să transmită sătmărenilor faptul că printr-un gest simplu È™i care nu costă nimic, fiecare contribuabil poate decide să contribuie la rezolvarea unor probleme care afectează comunitatea noastră.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziÅ£ie la telefon 0361-884330 sau 0747-870609persoana de contact:  Leontina Volosciuc, asistent manager, e-mail: asociatiastea@gmail.comsau vă rugăm să vizitaÅ£i:  www.asociatiasteasm.ro.

Despre Asociaţia STEA

AsociaÅ£ia STEA este o organizaÅ£ie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă.

Această conferință de presă a fost organizată de către AsociaÈ›ia Stea în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial –baza serviciilor sociale de calitate” implementat în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, PoliÅ£ia Locală a municipiului Satu Mare ÅŸi DirecÅ£ia de Evidenţă a Persoanelor în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanÅ£at prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România  (www.fondong.fdsc.ro).Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Euro finanÅ£are nerambursabilă ÅŸi 25.166,25 Euro contribuÅ£ia AsociaÅ£iei Stea ÅŸi a partenerilor săi.

Donate to help for a cause and be a part to create a better world