Tinerii de la STEA prezintă grădina şi solarul copiilor din comunitate
În perioada 7 – 10 aprilie 2015, grupe de copii de la 4 grădiniÈ›e È™i È™coli din Satu Mare sunt aÈ™teptate la AsociaÈ›ia Stea pentru a participa la activități educaÈ›ionale prin care vor învăța tehnici inovatoare de cultivare a legumelor în regim ecologic specifice noilor tendinÈ›e din domeniul grădinilor urbane. Aceste activități se derulează în cadrul proiectului „Start pentru incluziune socială prin muncă”, implementat în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare ÅŸi AgenÅ£ia JudeÅ£eană pentru Ocuparea ForÅ£ei de Muncă Satu Mare, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanÅ£at prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).
Activitățile pregătite se axează pe folosirea grădinii ÅŸi a solarului create în cadrul acestui proiect, ca model de fermă educatională de cultivare de legume. Elevii care È™i-au anunÈ›at participarea în cadrul programului „Școala altfel”, vor avea oportunitatea de a afla informaÈ›ii utile È™i de a experimenta practic unele aspecte despre cultivarea plantelor pe care la ÅŸcoală nu le pot învăţa decât la nivel teoretic. Activitățile vor fi organizate sub coordonarea asistentului social iar tinerii beneficiari ai proiectului sunt pregătiÈ›i să îÈ™i asume rolul de „profesori” pentru micii vizitatori, punându-È™i astfel în valoare abilitățile dobândite în cadrul programului de terapie prin horticultură. Activitățile vor permite astfel tinerilor de la AsociaÈ›ia Stea să fie recunoscuÅ£i ÅŸi apreciaÅ£i de către diferite persoane din comunitate pentru munca È™i competenÈ›ele lor, simÅ£indu-se valorizaÅ£i prin rolul de “profesor” pe care îl vor avea, dându-ÅŸi seama că ÅŸi ei au o serie de puncte forte ÅŸi crescându-È™i încrederea că ÅŸi ei sunt membrii valoroÅŸi în comunitate.
„Aceste activități reprezintă excelente oportunități de dezvoltare pentru toÈ›i participanÈ›ii È™i pe viitor ne dorim să organizăm cât mai multe acÈ›iuni cu participarea unui număr cât mai mare de persoane din comunitate pentru a putea susÈ›ine creÈ™terea stimei de sine a persoanelor din medii sociale defavorizate È™i a spulbera barierele de mentalitate ce reprezintă azi obstacole majore în calea incluziunii sociale a acestora”, a precizat Alina PischiÈ™, asistent social, coordonator al programului de terapie prin horticultură.
Despre Asociaţia STEA
AsociaÅ£ia STEA este o organizaÅ£ie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă.
Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact: Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.comsau vă rugăm să vizitaţi: www.asociatiasteasm.ro
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org