Skip to content

Ateliere în Grădina STEA cu copii și tineri din comunitate

În săptămâna 26 – 31 octombrie 2015, 5 grupuri de copii È™i tineri de la grădiniÈ›e, È™coli È™i licee din Satu Mare au vizitat grădina AsociaÈ›iei Stea, fiind aÈ™teptaÈ›i de către echipa de tineri implicaÈ›i în programul de terapie ocupaÈ›ională prin horticultură la o serie de ateliere de creaÈ›ie având ca elemente centrale roadele grădinii.

Prima parte a vizitei a fost dedicată descoperirii Grădinii Stea, locul în care la ora actuală, 20 de tineri aflaÈ›i în dificultate îÈ™i constuiesc un viitor mai bun învățând să muncească È™i să-È™i fixeze obiective personale realiste. Musafirii au fost primiÈ›i cu mare entuziasm, tinerii fiind deosebit de mândrii să explice ceea ce ei au învățat în domeniul cultivării plantelor, transformând grădina într-o adevărată fermă educaÈ›ională. Copiii È™i tinerii au vizitat solarul din curtea centrului de zi al AsociaÈ›iei Stea unde au aflat informaÈ›ii interesante despre cultivarea roÈ™iilor È™i a fasolei, au cules sfeclă roÈ™ie È™i dovleci din grădină È™i au descoperit ce este È™i la ce foloseÈ™te compostul.

În cea de a doua parte a vizitei, copiii È™i tinerii au participat la o serie de activități artistice având ca temă principală pregătirea unui carnaval de Halloween. La realizarea decoraÈ›iunilor È™i costumelor au fost folosite materiale vegetale culese din grădină. Astfel copiii de la grădiniÈ›e au fabricat măști cu frunze multicolore, bagete de vrăjitoare È™i decoraÈ›iuni cu pânze de paianjen din nuiele. Cei mari s-au întrecut în măiestrie cu tinerii de la Stea în sculptarea figurilenlor din dovleci.

Aceste activități au contribuit în mod semnificativ la creÈ™terea stimei de sine a tinerilor de la Stea reprezentând ocazii importante în care s-au simÈ›it valorizaÈ›i dându-ÅŸi seama că ÅŸi ei au o serie de puncte forte ÅŸi crescându-le încrederea în reuÈ™ita planurilor lor de incluziune. În aceelaÈ™i timp, cu ajutorul cadrelor didactice care au pregătit È™i au însoÈ›it copiii È™i tinerii din comunitate, aceste activități au contribuit la combaterea prejudecăților È™i promovarea solidarității È™i a cetățeniei active. Vizitatorii au fost sensibilizaÈ›i cu privire la problemele sociale cu care se confuntă beneficiarii serviciilor AsociaÈ›iei Stea, i-au întâlnit în mod direct pe o parte din aceÈ™tia, au făcut activități È™i s-au simÈ›it bine împreună È™i au descoperit importanÈ›a È™i utilitatea voluntariatului.

AsociaÈ›ia Stea mulÈ›umeÈ™te conducerilor, cadrelor didactice È™i părinÈ›ilor copiilor de la GrădiniÈ›a cu Program Prelungit „Voinicelul”, Școala Gimnazială Doba È™i Colegiul Tehnic „Unio – Traian Vuia” din Satu Mare care au participat la aceste acÈ›iuni comune È™i care au adus daruri pentru copiii beneficiarilor AsociaÈ›iei Stea.

Aceste activități au fost realizate în cadrul proiectului „Start pentru incluziune socială prin muncă” derulat în parteneriatcuServiciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare ÅŸi AgenÅ£ia JudeÅ£eană pentru Ocuparea ForÅ£ei de Muncă Satu Mare în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanÅ£at prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). Bugetul proiectului este de 69.125,54 Euro, din care 62.091,92 Euro finanÅ£are nerambursabilă ÅŸi 7.033,62 Euro contribuÅ£ia AsociaÅ£iei Stea ÅŸi a partenerilor săi.Proiectul are ca scop facilitarea integrării socio-profesionale a tinerilor fără adăpost prin creÅŸterea adaptabilităţii lor pe piaÅ£a muncii.

Despre Asociaţia STEA

AsociaÅ£ia STEA este o organizaÅ£ie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziÅ£ie la telefon 0361-884330, persoana de contact:  Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.comsau vă rugăm să vizitaÅ£i:  www.asociatiasteasm.ro.

 

 

Donate to help for a cause and be a part to create a better world