Skip to content

Lansarea campaniei “Moș Crăciun vine și la noi”

Pentru a-l ajuta pe MoÈ™ Crăciun să ajungă È™i în acest an la toÈ›i copiii È™i pentru ca bucuria È™i speranÈ›a adusă în inimile celor care au cea mai mare nevoie de acestea să nu fie în restul anului doar o amintire îndepărtată, aÈ™teptăm oamenii cu suflet mare să sprijine munca echipei noastre.

AsociaÈ›ia Stea lansează în data de 14 decembrie 2015, de la ora 13.00 la sediul centrului de zi din Satu Mare, B-dul Octavian Goga nr.14, campania de strângere de fonduri “MoÈ™ Crăciun vine È™i la noi” din cadrul proiectului “Parteneriat intersectorial-baza serviciilor sociale de calitate”.

Campania promovează solidaritatea È™i cetățenia activă pentru a creÈ™te È™ansele de incluziune a persoanelor aflate în dificultate. Scopul este sensibilizarea comunităţii locale cu privire la importanÅ£a susÅ£inerii serviciilor sociale ÅŸi de bază pentru persoanele vulnerabile. Implicarea este vitală astfel încât să existe mijloace concrete de a-i sprijinii prin educaÈ›ie È™i responsabilizare, să-È™i îmbunătățească situaÈ›ia actuală È™i să asigure un viitor mai bun copiilor lor. În 2015, peste 400 de persoane vulnerabile au beneficiat în mod direct de ajutorul acordat de echipa mobilă È™i de programele din cadrul centrului de zi. Nevoile de intervenÈ›ie sunt însă în continuare foarte mari astfel încât toÈ›i copiii din familii vulnerabile să ajungă la grădiniță È™i È™coală, iar tinerii È™i adulÈ›ii să muncească.

Sunt deja alături de noi, prieteni dragi È™i parteneri de nădejde cărora le mulÈ›umim din sufelt pentru dăruire : FundaÈ›ia Maria, angajaÈ›ii Inspectoratului pentru SituaÈ›ii de Urgență Satu Mare È™i comunitatea din Livada Mică prin preotul Olimpiu Blideran care a anunÈ›at că va mobiliza mai multe parohii pentru a aduna pachete cu alimente de bază ce vor urma să fie împărÈ›ite beneficiarilor noÈ™tri. De asemenea,în perioada 14-23 decembrie 2015, angajaÈ›ii împreună cu voluntarii Stea aÈ™teaptă sătmărenii să treacă pe la standul asociaÈ›iei din cadrul Târgului de Crăciun din Satu Mare de unde îÈ™i vor putea alege cadouri pentru cei dragi È™i vor putea face contribuÈ›ii pentru susÈ›inerea programelor asociaÈ›iei. Obiectele artizanale ce vor fi prezentate la târg au fost realizate în cadrul altelierului de terapie ocupaÈ›ională „MeÈ™teÈ™ugArt” realizat în cadrul centrului de zi al AsociaÈ›iei Stea sub îndrumarea talentatei instructor-meÈ™teÈ™ugar Eniko Nezezon de la AsociaÈ›ia Culturala Anranykapu.

Activitățile din cadrul campaniei continuă în zilele de 12 respectiv 19 decembrie, când la sediul AsociaÈ›iei Stea se desfășoară activitatea „Sâmbăta în familie” cu invitaÈ›i speciali, mai exact familii din comunitate care, împreună cu beneficiarii Stea continuă să realizeze obiecte artizanale pe care sătmărenii le vor găsi la standul asociaÈ›iei din cadrul Târgului de Crăciun. Scopul acÈ›iunii “Sâmbăta în familie” îl constituie creearea unei punÈ›i de legătură între familiile din comunitate È™i beneficiarii Stea, punerea în valoare a talentelor acestor oameni, încurajarea creÈ™terii stimei de sine È™i sensibilizarea comunității cu privire la nevoia lor de sprijin pentru integrare în societate.  

Spectacol caritabil

Unul dintre momentele deosebite pregătite în cadrul campaniei este spectacolul caritabil din data de 18 decembrie 2015, ce se va desfășura cu începere de la ora 18.00 în sala amfiteatru a Teatrului de Nord din incinta Casei de Cultură. Sătmărenii sunt invitaÈ›i la o reprezentaÈ›ie cu îndrăgitul actor Erdos Carol, elevi de la Liceul de Artă Aurel Popp, tinere speranÈ›e ale teatrului sătmărean Gergely Oana, Anastasia Ghiță, Flavia Ungur, Narcisa Cristescu, Ștefan Șuta È™i beneficiari ai serviciilor sociale Stea: CameliaÈ™i Aris Varga. Îndragitul percuÈ›ionist, Cserey Csaba va susÈ›ine un recital special, iar trupa de dans “The Hat” de la Școala de Artă va încânta publicul cu o reprezentaÈ›ie deosebită.

Această campanie se desfășoară în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat de catre AsociaÈ›ia Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Sociala Satu Mare, Politia Locala a municipiului Satu Mare ÅŸi Directia de Evidenta a Persoanelor aflata in subordinea Consiliului Local Satu Mare, in perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in România (www.fondong.fdsc.ro).Bugetul proiectului este de 211.326,61 Euro, din care 186.160,36 Euro finanÅ£are nerambursabilă ÅŸi 25.166,25 Euro contribuÅ£ia AsociaÅ£iei Stea ÅŸi a partenerilor săi.

Despre Asociaţia Stea

AsociaÅ£ia Stea este o organizaÅ£ie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziÅ£ie la telefon 0361-884330 sau 0743174169. Persoana de contact: Leontina Volosciuc, Asistent manager, E-mail: asociatiastea@gmail.com.

 

 

Donate to help for a cause and be a part to create a better world