Skip to content

Zeci de familii au sprijinit Asociaţia Stea în campania „Moş Crăciun vine şi la noi”

Lipsurile zilnice cu care se confruntă persoanele aflate în dificultate au efecte dramatice la nivel psihic ÅŸi fizic. Pentru a veni în sprijinul acestor suflete ÅŸi pentru a le aduce o rază de speranţă, AsociaÅ£ia Stea a realizat în luna decembrie 2015 campania de strângere de fonduri “MoÅŸ Crăciun vine ÅŸi la noi”. Campania a avut ecou în comunitate iar după evenimentul de lansare din 14 decembrie, zeci de sătmăreni s-au alăturat misiunii de ajutorare a persoanelor aflate în dificultate participând la activităţile desfăşurate până în Ajunul Crăciunului.    

Pentru oamenii cu care noi lucrăm, sărbătorile de sfârÈ™it de an au fost mai frumoase ÅŸi mai liniÅŸtite datorită tuturor celor care au decis să se implice. Un număr de 230 de copii s-au bucurat de tot ceea ce au primit în urma scrisorilor adresate lui MoÅŸ Crăciun fiind, din păcate, lucruri de care ei nu au parte în mod obiÅŸnuit, cu toate că sunt produse de strictă necesitate: îmbrăcăminte, încălţăminte, produse de igienă, fructe, dulciuri, jucării. Prin eforturile unite a tuturor celor care au decis să împartă bucurii în 2015, Crăciunul le-a fost binecuvântat. Zeci de sătmăreni, pornind de la FundaÅ£ia Maria È™i Radio Transilvania Satu Mare, angajaÈ›ii Inspectoratului JudeÅ£ean pentru SituaÈ›ii de Urgență „SomeÈ™” Satu Mare, conducerea È™i angajaÅ£i din Primăria Satu Mare, comunităţile din Livada Mică ÅŸi Dumbrava, Unite for Good prin Larisa Å¢îrle, Bogdan Pintea È™i susÈ›inătorii din Paris prin AsociaÈ›ia Solidarite Enfance Roumanie, Alexandru Bunea, Alice Ardelean È™i participanÈ›ii la licitaÈ›ia caritabilă organizată de aceasta, elevii È™i profesorii Colegiilor NaÅ£ionale ”Mihai Eminescu” È™i ”Doamna Stanca”, Colegiului Economic „Gheorghe DragoÅŸ”, Colegiului Tehnic “Unio-Traian Vuia”, ÅŸcolii gimnaziale din localitatea Doba, È™colilor gimnaziale „Grigore Moisil” È™i „Ion Creangă” din Satu Mare, AsociaÅ£ia Proprietarilor de Câini Satu Mare, doamna Pintea-Ardelean Adelina, cadrele È™i copiii de la grădiniÅ£a „Voinicelul” ÅŸi GrădiniÅ£a cu Program Prelungit numărul 9 precum ÅŸi familiile È™i prietenii acestora È™i alÈ›i oameni cu suflet mare, care au auzit de misiunea AsociaÈ›iei Stea ÅŸi care au decis să dea o mână de ajutor.

La spectacolul caritabil „MoÈ™ Crăciun vine È™i la noi !” din data de 18 decembrie 2015 am petrecut momente pline de inspiraÈ›ie È™i căldură sufletească împreună cu trupa de teatru „Genesis”, îndrăgitul actor Carol Erdos ÅŸi elevi de la Liceul de Artă „Aurel Popp”, tinere speranÈ›e ale teatrului sătmărean ÅŸi beneficiari ai serviciilor sociale Stea, percuÅ£ionistul Cserey Csaba, artiÅŸtii RareÅŸ Jucan, Raluca Dumitru, Horia Fedorca, trupa “The Hats” È™i elevii Colegiului Economic „Gheorghe DragoÈ™” acompaniaÈ›i de d-na profesoară Violeta Bran. De asemenea, invitaÅ£ii noÅŸtri la spectacol, prieteni, parteneri È™i colaboratori ai AsociaÈ›iei Stea au contribuit în urma mobilă cu 173 lei, sumă din care au fost cumpărate medicamente necesare beneficiarilor de la centrul de zi Stea.

Cu sprijinul unor voluntari care au dorit să rămână anonimi, la centrul de zi a fost adus È™i împodobit un frumos Pom de Crăciun, iar contribuÅ£iile sătmărenilor în valoare de 310.70lei oferite prin urna mobilă de la expoziÈ›ia de produse artizanale organizată în cadrul Târgului de Crăciun a făcut posibilă organizarea, în perioada dintre sărbători a unor mese festive cu bucate alese de care s-au bucurat toÈ›i beneficiarii care au trecut pragul asociaÅ£iei. Nu au fost uitaÈ›i nici ceilalÈ›i copii din familiile vulnerabile care trăiesc în zonele defavorizate ÅŸi cu care lucrează unitatea mobilă. Pachete cuprinzând diferite produse primite la AsociaÈ›ia Stea de la donatori individuali, au ajuns la 102 familii ce întâmpină greutăți. Pe lângă cadourile oferite beneficiarilor Stea elevii È™i profesorii ÅŸcolii gimnaziale din Doba au mai contribuit È™i cu suma 350 de lei, bani din care se vor achiziÅ£iona în perioada următoare diferite produse necesare copiilor ÅŸi tinerilor care frecventează activităţile de la centrul de zi Stea.

„Sâmbăta în familie”, o altă activitate realizată în zilele de 5, 12 respectiv 19 decembrie la sediul AsociaÅ£iei Stea a adus beneficiarilor o contribuÅ£ie de 40 lei folosiÈ›i pentru achiziÈ›ionarea de materiale pentru atelierele de creaÈ›ie. InvitaÈ›i speciali, mai exact familii din comunitate care, împreună cu beneficiarii Stea au realizat obiecte artizanale pe care sătmărenii le-au găsit la standul de Crăciun. Scopul acestei acÅ£iuni l-a reprezentat crearea unei punÈ›i de legătură între familiile din comunitate È™i beneficiarii Stea, punerea în valoare a talentelor copiilor È™i tinerilor aflaÈ›i în dificultate, încurajarea creÈ™terii stimei lor de sine È™i sensibilizarea comunității cu privire la nevoia lor de sprijin pentru integrare în societate.

Pe această cale, AsociaÅ£ia Stea doreÅŸte să mulÅ£umească tuturor sătmărenilor pentru sprijinul oferit.  Apreciem disponibilitatea ÅŸi deschiderea pe care aÅ£i manifestat-o atunci când am lansat apeluri de sprijin pentru a putea răspunde nevoilor persoanelor vulnerabile cu care lucrăm. AsociaÅ£ia Stea vă mulÅ£umeÅŸte pentru încrederea acordată ÅŸi pentru efortul depus în susÈ›inerea activităților noastre socio-educative, prin care am reuÈ™it să sprijinim în mod direct în cursul anului 2015 un număr de 534 de persoane vulnerabile aflate pe drumul spre incluziune socială.

 Campania “MoÈ™ Crăciun vine si la noi” a reprezentat o amplă serie de acÈ›iuni È™i evenimente de sensibilizare a comunităţii locale cu privire la importanÅ£a susÅ£inerii serviciilor sociale ÅŸi de bază care cresc È™ansele de incluziune socială a persoanelor vulnerabile, realizată în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”. Acest proiect este implementat de către AsociaÈ›ia Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Sociala Satu Mare, Politia Locală a municipiului Satu Mare ÅŸi DirecÈ›ia de Evidență a Persoanelor aflată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanÈ›at prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro). 

Despre Asociaţia STEA

AsociaÅ£ia STEA este o organizaÅ£ie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă. 

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziÅ£ie la telefon 0361-884330 sau 0743174169. Persoana de contact: Cristina Maria Bala, director, E-mail: asociatiastea@gmail.com.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Donate to help for a cause and be a part to create a better world