Skip to content

AsociaÈ›ia Stea – ÃŽmpreună pentru Campania de Antidiscriminare a Grupurilor vulnerabile 2016

Și în acest an, AsociaÈ›ia Stea mobilizează comunitatea locală în lupta antidiscriminare a persoanelor aflate în dificultate, invitând sătmărenii să participe la o serie de evenimente publice care se vor desfășura în perioada 21 – 25 martie 2016 în scopul combaterii inegalităţilor sociale, a sărăciei ÅŸi excluziunii prin cetățenie activă È™i solidaritate.

În realizarea activităților din cadrul campaniei sunt implicaÈ›i 64 de copii È™i tineri, beneficiari ai programelor educaÈ›ionale din cadrul Centrului de zi al AsociaÈ›iei Stea, 30 de voluntari, reprezentanÈ›i ai 26 de  organizaÈ›ii È™i instituÈ›ii membre ale Grupului de lucru inter-sectorial pentru prevenirea È™i combaterea excluziunii sociale – GIPEX, parteneri, oameni de cultură È™i susÈ›inători ai organizaÈ›iei noastre care au decis să se alăture acestei cauze pentru a construi împreună o comunitate mai bună pentru copiii noÈ™tri.

Evenimentele din cadrul campaniei sunt:

Lansarea campaniei È™i vernisaj expoziÈ›ie „Sub Steaua Prieteniei” – Luni, 21.03.2016 de la ora 14.00 la Muzeul JudeÈ›ean Satu Mare

Partenerii, mass-media È™i publicul larg sunt aÈ™teptaÈ›i la conferinÅ£a depresă ce marcheazălansareacampaniei antidiscriminare, careva fi urmată de vernisajul expoziÅ£iei cu lucrările selectate în cadrul concursului de creaÅ£ie ,,Sub Steaua Prieteniei’’,ediÅ£ia a II-a. În cadrul evenimentului va avea loc È™i premierea lucrărilor câÈ™tigătoare la acest concurs, la care participă copii din grădiniÈ›e, È™coli È™i licee din Satu Mare, transmiÈ›ând prin intermediul lucrărilor viziunea lor despre o lume mai bună. Concursul este organizat sub atenta îndrumare È™i implicare profesionistă a doamnei Cristina Gloria OpriÈ™a, cunoscut artist plastic sătmărean. ExpoziÅ£ia va fi găzduită de Muzeul JudeÅ£ean în perioada 21-27 martie 2016.

MarÈ™ anti-discriminare – MarÈ›i, 22.03.2016 de la ora 14.00 în PiaÈ›a 25 octombrie

Un marÈ™ antidiscriminare menit să atragă sătmărenii în susÈ›inerea grupurilor vulnerabile va avea loc în data de 22 martie. MarÈ™ul va porni la ora 14.00 de pe platoul din PiaÈ›a 25 Octombrie È™i va urma traseul: pasajul Corneliu Coposu – Parcul Central – pasajul Corneliu Coposu. ParticipanÈ›ii sunt încurajaÈ›i să pregătească pancarte cu mesaje anti-discriminare.

CompetiÈ›ie de fotbal „Cupa anti-discriminării 2016” – Miercuri 23.03.2016 de la ora 15.00 în sala de sport a Colegiului Tehnic „Unio-Traian Vuia’’

Campania antidiscriminare va continua în data de 23 martie cu o competiÅ£ie de fotbal între echipe compuse din tineri È™i adulÈ›i aflaÈ›i în dificultate, respectiv tineri ÅŸi adulÅ£i din comunitate, care va avea loc în sala de sport a Colegiului Tehnic „Unio-Traian Vuia’’ din Satu Mare.

Împreună – ANTIDISCRIMINARE prin cultură È™i sport – Joi 24.03.2016 de la ora 15.00 în PiaÈ›a 25 Octombrie

Din dorinÅ£a de a folosi puterea uriașă a culturii È™i a sportului de a aduce oamenii împreună dincolo de orice fel de caracteristici care ne diferenÈ›iază, organizăm în parteneriat cu Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”un eveniment special. Această manifestare propune o serie de activități sportive È™i concursuri de tip È™tafetă pentru copii de vârstă È™colară È™i părinÈ›i. Programul va cuprinde È™i diferite momente artistice realizate de către cunoscuÈ›i artiÈ™ti sătmăreni(Cserei Csaba, RareÈ™ Jucan), prezentare de dans (Passion for Salsa) È™i momente de sport colectiv în aer liber (Tae-bo cu Ludmila).În cadrul acestui eveniment va avea loc È™i premierea textelor câÈ™tigătoare în cadrul concursului „Scriem altfel” pentru liceeni.

„Mesajul meu anti-discriminare” – Vineri 25.03.2016, în intervalul 10.00 – 16.00 în centrul oraÈ™ului

Campania  va continua vineri, 25 martie 2016 printr-o acÈ›iune stradală organizată de voluntarii AsociaÈ›iei Stea care vor oferi trecătorilor posibilitatea de a transmite mesaje antidiscriminare prin intermediul unui panou mobil. Mesajele vor fi fotografiate È™i transmise pe scară largă prin intermediul mijloacelor de comunicare online. 

AsociaÈ›ia Stea mulÈ›umeÈ™te doamnei Cristina Gloria OpriÈ™a, Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu”, Muzeului JudeÅ£ean Satu Mare, AsociaÈ›iei JudeÈ›ene de Fotbal Satu Mare, Colegiului Tehnic „Unio-Traian Vuia’’, artiÈ™tilor care au susÈ›inut activitățile, partenerilor din cadrul Grupului de lucru inter-sectorial pentru prevenirea È™i combaterea excluziunii sociale – GIPEX, Inspectoratului Școlar JudeÈ›ean, grădiniÅ£elor,È™colilor È™i liceelor partenere pentru implicarea, dăruirea È™i participarea în această campanie.

Campania “Antidiscriminare a grupurilor vulnerabile” se desfășoară în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat de către AsociaÅ£ia Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, PoliÅ£ia Locală a Municipiului Satu Mare ÅŸi DirecÅ£ia de Evidenţă a Persoanelor aflată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanÅ£at prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).

Despre Asociaţia Stea

AsociaÅ£ia Stea este o organizaÅ£ie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziÅ£ie la telefon 0743174169, persoana de contact: Cristina Bala, manager proiect, sau va rugăm să accesaÈ›i : www.asociatiasteasm.ro

Donate to help for a cause and be a part to create a better world