Skip to content

Asociaţia Stea îşi construieşte viitorul

Schimbare, noutate, creativitate, inovaţie sunt cuvintele cheie care caracterizează noua experienţă prin care trece echipa asociaţiei Stea.

AsociaÅ£ia Stea beneficiază în această perioadă de o importantă oportunitate de dezvoltare organizaÈ›ională,dar ÅŸi personală prin desfăşurarea unui curs de competenÅ£e antreprenoriale pentru 14 angajaÅ£i ÅŸi voluntari ai asociaÅ£iei, la Satu Mare. Programul intensiv de 80 de ore este realizat de către  Ovidiu Ilea, trainer ÅŸi manager firmă de consultanţă în Cluj Napoca.

Cu ajutorul acestui formator tânăr ÅŸi vizionar, cu experienţă în consultanţă antreprenorială, participanÅ£ii îÅŸi dezvoltă în cadrul cursului diferite competenÅ£e pentru a identifica cele mai potrivite soluÈ›ii de construire a unei afaceri de economie socială care să contribuie pe termen lung la creÈ™terea sustenabilității organizaÈ›iei È™i dezvoltarea ei în direcÅ£ia misiunii acesteia. Pornind de la elementele de bază ale unui afaceri,cursanÅ£ii descoperă noi oportunităţi în ceea ce priveÅŸte atragerea de resurse prin antreprenoriat ÅŸi dezvontă planul de afaceri care să asigure sustenabilitatea activităţii de horticultură creată prin proiectul „Start pentru incluziune socială prin muncă” ÅŸi transformarea ei într-o afacere care să susÅ£ină cauza socială pentru care militează AsociaÅ£ia Stea.

Cele mai importante tematici abordate în cadrul acestui curs sunt: etapele unui plan de afaceri, viziunea ÅŸi strategia care coordonează un plan de afaceri, analiza pieÅ£ei, analiza costurilor de operare, investiÅ£ii necesare, proiecÅ£ii financiare, modelul unui plan de afaceri, managementul proiectelor, riscul în afaceri, negocierea în afaceri, marketing-ul în afaceri.

,,Acest curs ne oferă o oportunitate esenÅ£ială de planificare a dezvoltării organizaÅ£iei noastre la care participă deopotrivă membrii ai Consiliului Director, angajaÅ£ii, dar ÅŸi alÅ£i voluntari din cadrul asociaÅ£iei. Împreună ne propunem să creăm prin afacerea de economie socială locuri de muncă adaptate tinerilor aflaÈ›i în dificultate cu care lucrăm, făcându-i capabili de a se susÅ£ine ei înÅŸiÅŸi, câÅŸtigându-È™i astfel independenÅ£a faţă de sistemul de asistenţă socială. Este după părerea noastră cea mai bună cale pentru incluziunea durabilă a adulÈ›ilor aflaÈ›i în dificultate, permiÈ›ându-ne mai mult ca oricând să acÈ›iuonăm în direcÈ›ia principiului director al muncii noastre „Nu da omului peÈ™te, ci învață-l să pescuiască”, a declarat Cristina Bala, managerul proiectului È™i director al AsociaÈ›iei Stea.

Această activitate de formare profesională se desfășoară în cadrul proiectului „Start pentru incluziune socială prin muncă”, implementat de AsociaÈ›ia Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare ÅŸi AgenÅ£ia JudeÅ£eană pentru Ocuparea ForÅ£ei de Muncă Satu Mare, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanÅ£at prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).

 

Despre Asociaţia STEA

AsociaÅ£ia STEA este o organizaÅ£ie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziÅ£ie la telefon 0361-884330, persoana de contact:  Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.com sau vă rugăm să vizitaÅ£i:  www.asociatiasteasm.ro

Donate to help for a cause and be a part to create a better world