Skip to content

Copiii din Satu Mare transmit lumii puternice mesaje de prietenie și toleranță

Astăzi, 21 martie 2016, AsociaÈ›ia Stea a dat startul „Campaniei Antidiscriminare a Grupurilor Vulnerabile” la Satu Mare, cu o serie de activități ce pun în valoare mesajele de nediscriminare create de copiii ce au ales să transpună în imagini È™i texte viziunea lor pură despre o lume mai bună, cea în care prietenia È™i toleranÈ›a învinge orice fel de bariere create de prejudecăți.

Campania a început de dimineață cu lansarea etapei de votare pentru textele transmise de liceeni în cadrul concursului „Scriem Altfel”. Este vorba despre un concurs prin care participanÈ›ii au transpus în cuvinte rezultatele exerciÈ›iului de imaginaÈ›ie care i-a provocat să privească lumea prin ochii unui rom aflat în dificultate.

Cele 15 texte primite de la concurenÈ›i sunt postate pe pagina de facebook : https://www.facebook.com/Scriem-altfel-555738871251749/?fref=ts, fiind supuse votului publicului până în data de 23 martie ora 16.00. Pe baza celor mai multe like-uri primite, vom premia primele trei lucrări în cadrul evenimentului public „Împreună – ANTI-DISCRIMINARE prin cultură È™i sport” organizat în parteneriat cu Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”, joi 24 martie 2016 de la ora 15.00 în PiaÈ›a 25 Octombrie.

Tot azi, cu începere de la ora 14.00, Muzeul JudeÈ›ean din Satu Mare a găzduit vernisajul expoziÈ›iei de artă plastică “Sub Steaua Prieteniei” – EdiÈ›ia a II-a, cuprinzând 96 de lucrări realizate de către copii de la grădiniÈ›e È™i È™coli din Satu Mare, având ca temă centrală „nediscriminarea”. În prezenÈ›a a numeroÈ™i oaspeÈ›i: elevi, părinÈ›i, profesori, educatori, parteneri È™i reprezentanÈ›i ai mass-mediei, a avut loc È™i premierea celor mai valoroase lucrări din punct de vedere artistic È™i al mesajului transmis.

Concursul a fost coordonat din punct de vedere artistic de către doamna Cristina Gloria Oprișa, iar juriul a fost compus din renumiți artiști plastici sătmăreni : doamna Maria Olteanu, doamna Timea Mitroi și domnul Liviu Scripor.

Au fost acordate 22 de premii, jurizarea realizându-se pe 3 categorii:

1.     Categoria elevilor preÈ™colari :

Premiul I :   Potra Sara

Premiul II:    Bercea Anita

Premiul III.: Dragoș Daria și Roman Carolina

MenÈ›iune:    Șimon Antonia, Luka Alessia, Chira Paula

 

2.     Categoria elevilor din clasele I – IV

Premiul I :   Soponar Andrei

Premiul II:    Timp Adelin

Premiul III.:  Bata Mark È™i Gnandt Ana

MenÈ›iune:    Nagy Greta Johanna È™i Balogh Petra

 

3.     Categoria elevilor din clasele V – VIII

Premiul I :   Ilban Andrei È™i Pintea Alexia

Premiul II:    Nagy Mark Robert È™i Cureteu Alexia

Premiul III.: Fedorca Alexandra și Moroșanu Tudor

MenÈ›iune:    Dicsi Hanna, Èšic Emanuel, Cociotă Carina Juana

Toți copiii care au trimis lucrări au pregătite diplome de participare, cadrele didactice fiind rugate să contacteze Asociația Stea pentru ridicarea diplomelor copiilor care nu au fost prezenți la vernisaj.

ExpoziÈ›ia este deschisă publicului toată săptămâna 21-27 martie 2016 la Muzeul JudeÈ›ean din Satu Mare.

AÈ™teptăm cu mare drag sătmărenii la următoarele evenimente din campanie: MarÈ™ Antidicriminare, marÈ›i 22 martie de la ora 14.00 cu pornire din PiaÈ›a 25 Octombrie, CompetiÈ›ie de fotbal „Cupa anti-discriminării 2016”– Miercuri 23.03.2016 de la ora 15.00 în sala de sport a Colegiului Tehnic „Unio-Traian Vuia’’; Împreună – ANTIDISCRIMINARE prin cultură È™i sport– Joi 24.03.2016 de la ora 15.00 în PiaÈ›a 25 Octombrie; „Mesajul meu anti-discriminare”– Vineri 25.03.2016, în intervalul 10.00 – 16.00 în centrul oraÈ™ului.

Aceste activități fac parte din „Campania Antidiscriminare a grupurilor vulnerabile” ce se desfășoară în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate”, implementat de către AsociaÅ£ia Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, PoliÅ£ia Locală a Municipiului Satu Mare ÅŸi DirecÅ£ia de Evidenţă a Persoanelor aflată în subordinea Consiliului Local Satu Mare, în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanÅ£at prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).

Despre Asociaţia Stea

AsociaÅ£ia Stea este o organizaÅ£ie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziÅ£ie la telefon 0743174169, persoana de contact: Cristina Bala, manager proiect, sau va rugăm să accesaÈ›i : www.asociatiasteasm.ro

Donate to help for a cause and be a part to create a better world