Skip to content

Seminar de promovare a economiei sociale și dezvoltare de parteneriate

AsociaÈ›ia Stea anunță organizarea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare È™i AgenÈ›ia JudeÈ›eană pentru Ocuparea ForÈ›ei de Muncă Satu Mare a unui Seminar de Promovare a Economiei Sociale È™i Dezvoltarea de Parteneriate care va avea loc MarÈ›i, 19 Aprilie 2016, în sala de conferinÈ›e a Hotelului Astoria (Str.M. Kogalniceanu nr. 1, Satu Mare), începând cu ora 11:00.

Principalul obiectiv al acestui eveniment este promovarea economiei sociale ca răspuns eficient la problematica sprijinirii incluziunii profesionale a persoanelor din grupuri vulnerabile prin crearea de locuri de muncă inovatoare È™i flexibile adaptate nevoilor acestora È™i facilitarea dezvoltării de parteneriate între factorii interesaÈ›i din acest domeniu.

În cadrul evenimentului, AsociaÈ›ia Stea va prezenta rezultatele obÈ›inute în perioada 2014 – 2016 prin proiectul „Start pentru integrare socială prin muncă”, finanÈ›at prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România ce a asigurat creÈ™terea adaptabilității pe piaÈ›a muncii a 47 de persoane fără adăpost din Satu Mare. Elementul central al proiectului îl reprezintă un program de terapie prin horticultură care a permis beneficiarilor să treacă printr-o experienţă similară muncii în condiÅ£ii protejate dezvoltându-È™i abilități È™i mecanisme de adaptare cerinÈ›elor specifice. În cadrul proiectului, AsociaÈ›ia Stea a înfiinÈ›at două grădini dotate cu solarii, în care tinerii au învăţat să cultive legume, plante aromatice ÅŸi flori respectând principiile agroecologiei. Pe baza experienÈ›ei acumulate în cadrul proiectului, AsociaÈ›ia Stea pregăteÈ™te începând cu vara anului 2016, iniÈ›ierea unei activități de economie socială care să permită comercializarea produselor cultivate în grădinile Stea, iar pe termen lung scopul urmărit este de acela de a crea locuri de muncă pentru susÈ›inerea activă a incluziuni sociale prin muncă a persoane vulnerabile.

La eveniment È™i-au anunÈ›at prezenta reprezentanÈ›i din È›ară ai unor organizaÈ›ii care vor prezenta modele de bune practici în ceea ce priveÈ™te întreprinderile sociale funcÈ›ionale în România. Evenimentul promovează stabilirea unui dialog cu autoritățile locale, reprezentanÈ›ii mediului de afaceri ÅŸi ai altor organizaÅ£ii ÅŸi instituÅ£ii în vederea identificării posibilităţilor de creare È™i dezvoltare pe termen lung a activităților de economie socială.

„Avem planuri ambiÈ›ioase de viitor pentru ca prin acÈ›iune È™i colaborare la multiple niveluri să susÈ›inem persoanele vulnerabile de azi să devină cetățenii integraÈ›i de mâine care contribuie la bunul mers al societății. Munca noastră reprezintă o investiÈ›ie în oameni È™i în comunitatea locală pentru un viitor mai bun al tuturor membrilor acesteia. Sperăm să reuÈ™im în continuare să atragem sprijinul unor persoane resursă din comunitate pentru a ne ghida în lansarea È™i dezvoltarea activităților de economie socială”, a declarat Cristina Bala, manager al proiectului È™i director al AsociaÈ›iei Stea.

Acest eveniment este realizat în cadrul proiectului „Start pentru incluziune socială prin muncă” care este realizat de către AsociaÅ£ia Stea în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare ÅŸi AgenÅ£ia JudeÅ£eană pentru Ocuparea ForÅ£ei de Muncă Satu Mare în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanÅ£at prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro).

Despre Asociaţia STEA

AsociaÅ£ia STEA este o organizaÅ£ie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziÅ£ie la telefon 0361-884330, persoana de contact:  Cristina-Maria Bala, manager proiect, e-mail: asociatiastea@gmail.comsau vă rugăm să vizitaÅ£i:  www.asociatiasteasm.ro

Donate to help for a cause and be a part to create a better world