Skip to content

Coșul de legume agroecologice este disponibil pentru sătmăreni

AsociaÈ›ia Stea anunță lansarea activității de economie socială ce aduce în casele sătmărenilor legumele de calitate produse cu multă dăruire în cadrul Grădinii STEA. Cu această ocazie, persoanele interesate să descopere detalii despre această activitate sunt aÈ™teptate la un eveniment festiv de pornire a vânzărilor organizat în data de 1 august 2016, de la ora 11.00 la grădina de pe strada CurtuiuÈ™ din Satu Mare.

Grădina Stea este o activitate de economie socială care are ca obiectiv să furnizeze legume gustoase È™i sănătoase clienÈ›ilor din Satu Mare, contribuind simultan la incluziunea socială a 7 tineri din medii defavorizate. AceÈ™tia beneficiază de un program de terapie prin horticultură care contribuie la dezvoltarea abilităților lor de viață, îi reponsabilizează È™i îi pregăteÈ™te pentru integrarea prin muncă È™i le oferă o oportunitate esenÈ›ială de a-È™i pune în valoare capacitățile ducând la creÈ™terea stimei lor de sine.

Tinerii cultivă legume È™i plante aromatice pe un teren de 1437 mp situat în Satu Mare pus la dispoziÈ›ie gratuită AsociaÈ›iei Stea de către Consiliul Local Satu Mare prin intermediul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare, activitatea de terapie prin horticultură fiind realizată în parteneriat. Cultivarea se face folosind tehnici de agroecologie învățate de la parteneri din FranÈ›a, fără folosirea de insecticide sau pesticide nepermise in agricultura ecologică.

Din Grădina STEA se comercializează o gamă variată de legume È™i plante aromatice sub forma unor coÈ™uri de legume ce cuprind minim 4 tipuri de produse de sezon È™i cântăresc între 5 È™i 8 kg. ComponenÈ›a cosurilor va varia săptămânal în funcÈ›ie de cantitatea legumelor proaspete, coapte pe plantă, respectiv cererea pieÈ›ei. În funcÈ›ie de cantitatea de producÈ›ie obÈ›inută, pe lângă coÈ™uri, clienÈ›ii vor avea posibilitatea să comande legume È™i plante aromatice cu amănuntul. InformaÈ›ii privind oferta de coÈ™uri È™i legume vor fi disponibile pe site-ul www.gradinastea.ro, pe facebook: https://www.facebook.com/gradinastea/È™i la telefon: 0743174169, unde se vor prelua comenzi. Pe raza municipiului Satu Mare, produsele comandate vor fi livrate direct la domiciliul, la birou sau la o altă adresă indicată de clienÈ›i. Livrările se vor face de două ori pe săptămână în zilele de marÈ›i È™i vineri în intervalul orar 14.00 – 18.00. Cu diferite ocazii, sătmărenii interesaÈ›i vor putea să vină să îÈ™i culeagă legumele È™i direct de pe plantă oferind o bună oportunitatea familiilor cu copii să descopere lumea grădinarilor.

„Am pus mult suflet în munca noastră la Grădina STEA care oferă acestor tineri deosebiÈ›i cu care lucrăm zi de zi oportunitatea de a realiza lucruri frumoase È™i de a întrezări un viitor ma bun. Sunt foarte mândră de ei È™i de progresele pe care le fac. Pentru ca aici È™i-au regăsit speranÈ›a È™i se simt bine, ei sunt foarte harnici, iar plantele sunt îngrijite cu multă atenÈ›ie, doar prin procedee naturale. Astfel, recolta noastră oferă cu adevărat un răspuns pentru toÈ›i cei interesaÈ›i de o nutriÈ›ie sănătoasă, iar prin cumpărarea produselor noastre, sătmărenii pot asigura continuitatea È™i dezvoltarea acestei activități de economie socială, atât de importantă pentru tinerii care fără o susÈ›inere adecvată sunt condamnaÈ›i să trăiască la marginea societății”, a declarat Mirela Molnar, asistentul social responsabil de programul de terapie prin horticultură.

Aceste activități sunt realizate în cadrul proiectului „Grădina STEA”, sponsorizat de FundaÈ›ia PACT cu suÈ›inerea financiară a OMV Petrom în cadrul programului de finanÈ›are „Idei din Èšara lui Andrei”.

Despre Asociaţia Stea

AsociaÅ£ia Stea este o organizaÅ£ie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0743174169, persoana de contact: Cristina Bala, coordonator implementare proiect sau va rugăm să accesați : http://itla.taraluiandrei.ro/ideidin-tla, www.fundatiapact.roși www.asociatiasteasm.ro

Donate to help for a cause and be a part to create a better world