Skip to content

Peste 250 de participanți la Festivalul Voluntariatului

Aflat la cea de-a doua ediÈ›ie, Festivalul Voluntariatului, desfășurat ieri în Parcul central din Satu Mare, a atras peste 250 de vizitatori, pe lângă organizatori, parteneri È™i voluntarii consacraÈ›i.

AÈ™a cum s-a È™i dorit, evenimentul a fost o adevărată sărbătoare a implicării, a împlinirii sufleteÈ™ti, a entuziasmului de a acÈ›iona alături de cei care împart aceleaÈ™i valori, o sărbătoare dedicată tuturor celor care ating vieÈ›ile celor din jur.

După startul dat de către prezentatorul Ovidiu Matioc, de la Radio Transilvania, au luat cuvântul Cristina Bala – directorul AsociaÈ›iei Stea, viceprimarul municipiului Satu Mare Doina Feher È™i directorul DirecÈ›iei pentru Sport È™i Tineret Satu Mare, Virgil DragoÈ™. A urmat un moment muzical oferit de către Melany Pfeifer, elevă la Liceul Teologic Romano-Catolic „Ham Janos”. Trupa Open Wings Studio a făcut show cu un mix street dance, urmată de prestaÈ›ia elevilor de la Liceul Teologic „Nicolae Steinhardt” împreună cu elevii de la Centrul Școlar pentru EducaÈ›ie Incluzivă Satu Mare care au pregătit un moment de dans tradiÈ›ional extrem de apreciat de către cei prezenÈ›i. Un moment de dans modern a fost oferit de către elevii de la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” alături de elevi de la Centrul Școlar pentru EducaÈ›ie Incluzivă, după care a fost premiat câÈ™tigătorul concursului „Simbolul voluntariatului” – realizat din materiale reciclabile. Programul artistic a fost încheiat de 2 perechi de dansatori profesioniÈ™ti, cursanÈ›i ai LOGA DANCE, aplaudaÈ›i È™i admiraÈ›i de participanÈ›i.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat de către următoarele organizaÈ›ii È™i instituÈ›ii: AsociaÈ›ia Stea; Centrul de Prevenire, Evaluare È™i Consiliere Antidrog; DirecÈ›ia JudeÈ›eană de Sport È™i Tineret Satu Mare; Centrul JudeÈ›ean de Resurse È™i Asistență EducaÈ›ională, AsociaÈ›ia OrganizaÈ›ia Caritas a Diecezei Satu Mare; FundaÈ›ia FARA, filiala Foyer Satu Mare; Societatea NaÈ›ională de Cruce RoÈ™ie Filiala Satu Mare;AsociaÈ›ia Act 4 U; Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare; AsociaÈ›ia SamStudia; Asociatia Gutenberg – Organizatia tinerilor vorbitori de limba germana din Satu Mare; AgenÈ›ia pentru ProtecÈ›ia Mediului Satu Mare; AsociaÈ›ia Noe Partium; AsociaÈ›ia Progress Art Satu Mare; AsociaÈ›ia de turism È™i ecologie Salamandra; DirecÈ›ia Generală de Asistență Socială È™i ProtecÈ›ia Copilului Satu Mare; FundaÈ›ia Hans Lindner.

Sonorizarea a fost asigurată de către Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”, parteneri: Colegiul Economic „Gheorghe DragoÈ™” Satu Mare;Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” Satu Mare; Colegiul NaÈ›ional „Mihai Eminescu” Satu Mare; Liceul Reformat Satu Mare; Liceul cu Program Sportiv Satu Mare; Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade” Satu Mare; Colegiul Tehnic de Transporturi È™i TelecomunicaÈ›ii „Ion I.C. Brătianu” Satu Mare; Colegiul NaÈ›ional „Doamna Stanca”; Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare; Colegiul NaÈ›ional „Ioan Slavici”.

Festivalul a fost organizat în cadrul proiectului „Voluntariat – resursă pentru comunitate 2017”, finanÈ›at de către DirecÈ›ia JudeÈ›eană de Sport si Tineret Satu Mare È™i realizat de către AsociaÈ›ia Stea în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare È™i Consiliere Antidrog Satu Mare.

Despre AsociaÅ£ia Stea                        

AsociaÅ£ia Stea este o organizaÅ£ie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0743174169, persoana de contact: Diana Tarța, coordonator voluntari sau va rugăm să accesați : www.asociatiasteasm.ro

Donate to help for a cause and be a part to create a better world