Skip to content

ExpoziÈ›ie foto „Voluntariat – resursă pentru comunitate 2017”

Azi, 31 octombrie 2017, Centrul de EducaÈ›ie Ecologică – „Casa Verde”, Grădina Romei din Satu Mare, a găzduit vernisajul expoziÈ›iei de fotografie „Voluntariat – resursă pentru comunitate 2017”. ExpoziÅ£ia cuprinde 40 fotografii realizate de 16 tineri care pe parcusul ultimelor 4 săptămâni din cadrul proiectului cu acelaÈ™i nume, au descoperit tainele artei fotografice sub îndrumarea fotografului profesionist, Ardelean Alexandru. Fotografiile surprind viziunea tinerilor cu privire la două teme de interes care duc la excluziune socială: consumul de droguri È™i discriminarea iar expoziÈ›ia este deschisă publicului cu intrare liberă în perioada 31 octombrie – 7 noiembrie 2017.
 

 

Evenimentul de azi a marcat È™i încheierea proiectului „Voluntariat – resursă pentru comunitate 2017” derulat în perioada 17 iulie – 1 noiembrie 2017 de către AsociaÈ›ia Stea în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare È™i Consiliere Antidrog Satu Mare, cu finanÈ›are din partea DirecÈ›iei JudeÈ›ene de Sport È™i Tineret Satu Mare. În prezenÈ›a a peste 20 de invitaÈ›i, reprezentaÈ›i ai partenerilor, tineri implicaÈ›i în proiect, părinÈ›i È™i vizitatori care au venit să-i susÈ›ină, organizatorii au trecut în revistă principalele rezultate ale acestui proiect:
  • –       Campania de informare a elevilor cu privire la ofertele de volunariat È™i educaÈ›ie nonformală, derulată pe parcursul lunii septembrie 2017 a cuprins activități organizate în 10 licee sătmărene, peste 200 de tineri primind informaÈ›ii necesare pentru a putea alege programele ce li se potrivesc cel mai bine în funcÈ›ie de aptitudinile È™i domeniile lor de interes.
  •  –      Festivalul Voluntariatului, realizat în 4 octombrie 2017 cu implicarea a 19 ONG-uri È™i instituÈ›ii publice, s-a dovedit a fi o adevărată sărbătoare a implicării, a bucuriei de a aduce schimbări pozitive în jurul nostru, a entuziasmului de a acÈ›iona alături de oameni care împart aceleaÈ™i valori. Cei peste 250 de tineri participanÈ›i la acest eveniment au descoperit ofertele de voluntariat È™i educaÈ›ie nonformală existente la nivelul municipiului Satu Mare fiind încurajaÈ›i să se implice.
  • –      Programul de educaÈ›ie nonformală pentru tineri derulat pe parcursul lunii octombrie 2017 a permis unui număr de 38 de tineri să-È™i dezvolte abilități È™i competenÈ›e ce-i vor ajuta să facă față cu brio provocărilor din cadrul activităților de voluntariat în care sunt implicaÈ›i. Programul a cuprins două tipuri de activități: atelierele de dezvoltare personală È™i atelierele de creaÈ›ie fotografică. Astfel, 20 de tineri È™i-au dezvoltat abilități de comunicare, negociere, luarea deciziilor È™i muncă în echipă, iar 18 tineri au învățat tehnici profesionale de fotografie.
Prin dinamica generată, proiectul contribuie la o schimbare de mentalități în rândul tinerilor, în sensul că cei implicaÈ›i în proiect au devenit mai conÅŸtienÅ£i de valoarea lor ÅŸi posibilitatea de a contribui în bine la schimbarea comunităţii din care fac parte. Proiectul a adus oplus valoare la educaÈ›ia tinerilor prin promovarea metodelor de învăţare nonformală È™i a contribuit la creÅŸterea toleranÅ£ei, nondiscriminării ÅŸi promovării solidarităţii sociale la nivel de individ ÅŸi la nivel de comunitate prin oportunităţile create pentru tineri de a-ÅŸi pune în valoare talentul ÅŸi cunoÅŸtinÅ£ele dobândite pe parcursul proiectului.
 
Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziției la telefon 0361884330 sau mobil 0743174169, persoană de contact Bala Cristina, director.
 
Despre AsociaÅ£ia Stea                        

AsociaÅ£ia Stea este o organizaÅ£ie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă.

Donate to help for a cause and be a part to create a better world