Skip to content

ONG-urile și instituțiile sătmărene prezintă liceenilor oportunitățile de voluntariat din anul școlar 2019-2020

Asociația Stea în parteneriat cu 14 ONG-uri și instituții care oferă programe de voluntariat în județul Satu Mare, desfășoară în perioada 17-30 Septembrie 2019, în cadrul proiectului „Voluntariat – resursă pentru comunitate 2019”, o campanie de informare a tinerilor sătmăreni cu privire la oportunitățile de voluntariat disponibile la Satu Mare. Proiectul este susținut de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare în cadrul concursului local pentru proiecte de tineret.

Derulată în parteneriat cu diverse instituții de învățământ din Satu Mare, campania își propune să promoveze voluntariatul ca valoare esenţială în dezvoltarea tinerilor și să stimuleze dialogul pentru implicarea acestora în activități prin care pot să contribuie activ la schimbarea pozitivă a comunităţii din care provin.

Astfel, o echipă formată din reprezentanții diferitelor organizații și instituții de profil, va fi prezentă în 10 dintre liceele și colegiile sătmărene: Colegiul Naţional „Doamna Stanca”,Colegiul Naţional „Ioan Slavici”,Colegiul Naţional „Kölcsey Ferenc”,Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară “George Emil Palade”, Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”, Liceul de Arte „Aurel Popp”, Liceul Reformat, LiceulTeologic Romano-Catolic ,,Hám János'',Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”. Campania cuprinde activități interactive cu elevii  prin care aceștia își vor putea forma o imagine completă și de ansamblu asupra oportunităților de dezvoltare personală prin activități de voluntariat existente în Satu Mare. Accentul este pus pe încurajarea tinerilor să încerce astfel de experiențe prin promovarea beneficiilor pe care voluntariatul le aduce atât pentru cel ce se implică, cât și pentru cei în sprijinul cărora se fac activitățile de voluntariat sau pentru comunitate: câştigarea experienţei relevante pentru viitorul parcurs școlar și profesional; exersarea anumitor abilităţi şi formarea de noi deprinderi; cunoaşterea unor persoane care împărtăşesc aceleaşi valori; înţelegerea şi implicarea activă în viaţa comunităţii; contribuţia la rezolvarea unor probleme existente în societate. Tinerii vor fi informați și asupra faptului că prin implicarea în activități de voluntariat este posibilă obținerea de certificate cu privire la activitățile realizate și competențele dobândite, acestea fiind deosebit de utile pentru a aplica ulterior pentru programe universitare, burse și locuri de muncă.

De asemenea, în cadrul campaniei va fi prezentat și programul Festivalului Voluntariatului organizat la începutul lunii octombrie 2019 în parteneriat cu organizațiile și instituții sătmărene interesate, o adevărată sărbătoare a valorilor de implicare și cetățenie activă, care va prezenta sătmărenilor oportunitățile de voluntariat existente la nivel local în diferite domenii: social, tineret, protecția mediului, protecția animalelor, etc.

Organizațiile și instituțiile implicate în acest proiect sunt: Asociația Stea, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare; Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare; Direcția de Asistență Socială Satu Mare; Caiac Smile; Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare; Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare; Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare; Asociația Cutezătorii Munților; Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare; Societatea Națională de Cruce Roșie, filiala Satu Mare; Asociația SamStudia; Fundația FARA și GRAB– Grup de suport pentru femei ABuzate- Satu Mare.

Detalii suplimentare pot fi obținute la Asociația Stea, persoană de contact Cristina Bala, director, telefon: 0743174169, e-mail: asociatiastea@gmail.com.

Despre Asociaţia Stea                        

Asociaţia Stea este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

Donate to help for a cause and be a part to create a better world