Expoziție de fotografie „Voluntariat – resursă pentru comunitate 2019”

Vineri, 18 octombrie 2019, Liceul de Arte Aurel Popp din Satu Mare găzduiește în Sala Festivă începând cu ora 11.50 vernisajul expoziției de fotografie „Voluntariat – resursă pentru comunitate 2019”. Expoziţia cuprinde 20 de fotografii pregătite de către 12 tineri proveniți din medii defavorizate care în perioada iulie – septembrie 2019, în cadrul proiectului cu același nume, au descoperit tainele artei fotografice sub îndrumarea fotografului profesionist, Ana Alcazar Rios. Expoziția prezintă în imagini viziunea acestora cu privire la modele de succes despre ceea ce însemnă să fii voluntar în Satu Mare. Scopul acesteia este promovarea voluntariatului în rândul tinerilor, tocmai de aceea, aceasta va fi prezentată în perioada următoare în mai multe unități de învățământ. Pentru început, fotografiile vor putea fi admirate în cadrul Liceului de Arte Aurel Popp din Satu Mare în perioada 18 – 25 octombrie 2019.

Evenimentul marchează și încheierea proiectului „Voluntariat – resursă pentru comunitate 2019” derulat în perioada 27 iulie – 25 octombrie 2019 de către Asociația Stea, cu finanțare din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Satu Mare. În prezența invitaților și a reprezentaților partenerilor, organizatorii vor trece în revistă principalele rezultate ale acestui proiect:

·         Programul de educație nonformală pentru tineri derulat în perioada iulie – septembrie 2019 a permis unui număr de 12 tineri proveniți din medii defavorizate să-și dezvolte abilități cheie pentru viitorul lor școlar și profesional. Programul a cuprins 2 ateliere de dezvoltare personală pe teme legate de comunicare, munca în echipă, cetățenie activă și voluntariat ; 4 ateliere foto-video sub îndrumarea unui profesionist din domeniu în urma cărora tinerii au învățat tehnici specifice artelor vizuale dezvoltându-și abilitățile de realizare și prelucrare a unor materiale foto-video și un stagiu practic de 4 săptămâni în cadrul căruia tinerii au realizat fotografii și au filmat imagini din timpul unor activități realizate de către voluntari participanți la programele Asociației Stea, pregătind expoziția „Voluntariat – resursă pentru comunitate 2019”.

·         Campania de informare a elevilor cu privire la ofertele de volunariat și educație nonformală, derulată pe parcursul lunii septembrie 2019 a cuprins activități organizate în 11 licee sătmărene, peste 500 de tineri primind informații necesare pentru a putea alege programele ce li potrivesc cel mai bine în funcție de aptitudinile și domeniile lor de interes.

·         Festivalul Voluntariatului, realizat în 2 octombrie 2019 cu implicarea a 20 ONG-uri și instituții publice, s-a dovedit a fi o adevărată sărbătoare a implicării, a bucuriei de a aduce schimbări pozitive în jurul nostru, a entuziasmului de a acționa alături de oameni care împart aceleași valori. Cei peste 250 de tineri participanți la acest eveniment au descoperit ofertele de voluntariat și educație nonformală existente la nivelul municipiului Satu Mare fiind încurajați să se implice.

Prin dinamica generată, proiectul contribuie la o schimbare de mentalități în rândul tinerilor, în sensul că cei implicați în proiect au devenit mai conştienţi de valoarea lor şi posibilitatea de a contribui în bine la schimbarea comunităţii din care fac parte. Proiectul a adus oplus valoare la educația tinerilor prin promovarea metodelor de învăţare nonformală și a contribuit la creşterea toleranţei, nondiscriminării şi promovării solidarităţii sociale la nivel de individ şi la nivel de comunitate prin oportunităţile create pentru tineri de a-şi pune în valoare talentul şi cunoştinţele dobândite pe parcursul proiectului.

Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziției la telefon 0361884330 sau mobil 0743174169, persoană de contact Bala Cristina, director.

Despre Asociaţia Stea

Asociaţia Stea este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui şi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil şi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. Asociaţia Stea luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor şi tinerilor susţinându-i să devină independenţi prin educaţie şi obţinerea unui loc de muncă.

Donate to help for a cause and be a part to create a better world