Skip to content

Continuăm să oferim copiilor care frecventează centrul nostru de zi posibilitatea de a-și dezvolta competențe utile pentru viitorul lor profesional. Unul dintre ateliere cu cel mai mare impact este cel de robotică. Copiii învață să folosească noile tehnologii și sunt îndrumați de către specialiștii de la Smart Academy Satu Mare să înțeleagă modul în care acestea se folosesc în fabrici și firme care lucrează cu echipamente automatizate.

La cursul de azi, copiii au continuat să învețe noțiuni de programare folosind blocuri de cod în platforma mblock. De această dată au învățat să programeze roboțelul Codey Rocky să interacționeze prin semnale luminoase la o serie de comenzi create pe calculator.

Acest roboțel combină elemente de hardware și software, permițând copiilor să învețe despre programare în timp ce se joacă și creează diverse animații pe calculator. Codey Rocky  îi conduce pe cei mici în lumea tehnologiei de avangardă cu ajutorul funcționalităților AI și IoT încorporate, oferindu-le un avantaj competitiv în era AI.

Azi, copiii s-au împrietenit cu micul urs panda de pe ecran, pe care au învățat să-l deplaseze dându-i diverse comenzi, apoi au creat pătrate de diferite culori și au conectat roboțelul cu laptop-ul. Sarcina lor a fost să-l programeze pe roboțel să recunoască culorile pătratelor pe care ajungea panda de pe ecran și să emită semnale luminoase de culoare identică cu cea a pătratului atins de panda. Copiii care au reușit primii s-au oferit să-i ajute și pe ceilalți, iar cei mai agili au continuat să creeze animații și mai complexe prin introducerea de noi blocuri de alte culori. Suntem tare bucuroși să constatăm că cei mici se descurcă din ce în ce mai bine.

Mulțumim CCFD Terre Solidaire pentru susținerea cursurilor de robotică realizate cu o grupă de copii de la Stea în parteneriat cu Smart Academy Satu Mare. E mare nevoie de astfel de oportunități și pentru alți copii din medii vulnerabile pentru a-i face să înțeleagă că și ei sunt capabili să devină viitori profesioniști de succes în domenii bine plătite, precum cel de IT, inginerie și altele.

Donate to help for a cause and be a part to create a better world