Skip to content

Asociația Stea în parteneriat cu Asociația Clubul de Șah Gambit Huși și Școala Gimnazială „Lucian BlagaSatu Mare organizează sâmbătă, 02 aprilie 2022, la Satu Mare, competiția de șah intitulată „Cupa incluziunii prin șah – Satu Mare”.  Evenimentul are ca scop crearea de oportunități de interacțiune pozitivă prin sport pentru copii provenind din diferite medii sociale, promovând solidaritatea și incluziunea socială a celor aflați în dificultate. Printre participanți sunt așteptați și 50 de copii și tineri din județele Satu Mare, Iași și Vaslui, care sunt implicați din octombrie 2021 încoace, în programul de dezvoltare personală prin șah derulat în cadrul proiectului “EduȘah empowerment și incluziune prin șah”.

 

La competiție sunt invitați să participe sportivi legitimați și nelegitimați de la cluburi de șah din regiunea de Nord-Vest a țării, cu vârste între 6 și 19 ani.

Sportivii au posibilitatea de a se înscrie la următoarele categorii :

OPEN A –  pentru avansați: 

    • sub 10 ani, 10-14 ani și peste 14 ani

OPEN B –  pentru jucători de nivel mediu

    • sub 10 ani, 10 – 12 ani, 12-14 ani și peste 14 ani

OPEN C –  pentru începători (dintre care cei mai mici vor concura la Bătălia Pionilor)

·         sub 10 ani, peste 10 ani

 

Întrecerea se va desfășura pe parcursul a 6 runde, în sistem elveţian, cu timp de gândire 10 min. + 5 sec. increment. Criteriile de departajare vor fi: Buchholz mediu, Buchholz, Progresiv, Cele mai multe victorii. La toate categoriile se premiază primele 3 fete și primii 3 băieți.

Participarea la competiție este gratuită (fără taxe). Evenimentul cuprinde o pauză de masă, participanții urmând să primească pizza și băuturi răcoritoare. În pauze, copii și tinerii sunt invitați să participe la ateliere și exerciții de dezvoltare personală și mindfulness organizate de echipa de specialiști ai Asociației Stea.

Participanții sunt așteptați la Școala Gimnazială „Lucian BlagaSatu Mare pentru confirmarea înscrierii, în data de 02 aprilie 2022, începând cu ora 9.30. Şedinţa tehnică de deschidere a competiției se va desfăşura între orele 9.30 – 10.00.

Festivitatea de premiere a turneului va avea loc în data de 02 aprilie 2022, de la ora 14.00.

Informații suplimentare și înscrieri preliminare pot fi obținute de la dl. Mircea Sălăjan, instructor de șah la telefon 0746750775 sau prin e-mail: salajan.mircea@yahoo.ro

Proiect derulat de Asociația Stea în parteneriat cu Asociația Clubul de Șah Gambit Huși și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a programului „În stare de bine”.

 

*****

Despre Asociația Stea

Asociația Stea este un ONG creat în Satu Mare in 2004, având misiunea de a susține oamenii și comunitățile marginalizate prin educație și antreprenoriat pentru a depăși obstacolele ce stau în calea incluziunii lor sociale. Viziunea Stea este o lume în care cei mai vulnerabili au puterea să iasă din sărăcie, să-și construiască o viață demnă pentru familiile lor și să contribuie la dezvoltarea comunităților din care fac parte. Pentru mai multe informații, accesați www.asociatiasteasm.ro.

Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil  și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.

#InStareDeBine #implicareafacediferenta #kaufland #fdsc

 

Donate to help for a cause and be a part to create a better world