Atunci când oameni cu aceleași valori morale, cu aceeași pasiune pentru meseria lor, cu dragostea pentru copii și natură se întâlnesc, rezultă o activitate excelentă și un parteneriat pe termen lung.
Grădinița cu program prelungit nr. 6 Satu Mare a fost săptămâna trecută gazda unui grup de copii de la Asociația Stea. Tema întâlnirii a fost reciclarea, mai concret upcycling, o metodă prin care copiii ghidați de către cadrele didactice au realizat fluturași personalizați și un câmp superb de maci, prin diferite tehnici artistice adaptate vârstei lor.
“Mi-ar fi plăcut mult să merg la așa o grădiniță când eram mică. Totul e colorat, frumos, interesant. Doamnele educatoare au râs și au dansat cu noi. Am învățat cum să facem obiecte de decor de care habar n-aveam că se pot face așa de simplu”, ne-a spus Daria (13 ani) la finalul activității.
După ce și-au terminat sarcinile, copiii și-au preparat o limonadă delicioasă, au dansat și s-au bucurat de spațiul de joacă din curtea grădiniței. „Eu mai vreau să rămân aici. Și mâine, și după aia încă mult”, a spus Denis (7 ani).
Se spune că omul sfințește locul iar instituția vizitată de către echipa Stea este dovada acestei zicale. Directoarea GPP nr. 6, Noemi Nuszer, a fost cea care s-a preocupat până la ultimul detaliu să organizeze o activitate reușită, să ofere copiilor bucurie și să creeze amintiri plăcute, împreună cu colectivul grădiniței, cărora le mulțumim din suflet. Astfel, copiii au descoperit și meseria de profesor în învățământul preșcolar, având ocazia să pună întrebări doamnelor care i-au fascinat cu tolba plină de jocuri și activități interesante.
Aceste activități se desfășoară în cadrul proiectului “Și EU pot! IMAGINEZ, CRED și CONSTRUIESC un VIITOR de SUCCES!”. Proiectul este derulat de Asociația Stea în parteneriat cu Asociația Pirita Children-Copiii din Pirita și beneficiază de o finanțare în valoare de 150000 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.”
Despre Asociația Stea
Asociația Stea este un ONG creat în Satu Mare in 2004, având misiunea de a susține oamenii și comunitățile marginalizate prin educație și antreprenoriat pentru a depăși obstacolele ce stau în calea incluziunii lor sociale. Viziunea Stea este o lume în care cei mai vulnerabili au puterea să iasă din sărăcie, să-și construiască o viață demnă pentru familiile lor și să contribuie la dezvoltarea comunităților din care fac parte. Pentru mai multe informații, accesați www.asociatiasteasm.ro.
Despre Programul Active Citizens Fund România
Programul Active Citizens Fund România este finanțat din Granturile SEE 2014 – 2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro . Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eegrants.ro.