Skip to content

Cum ar fi dacă ni s-ar oferi posibilitatea să privim lumea prin ochii copiilor? Ce-ar fi dacă noi, adulții, am avea deschiderea de a nu crede că știm totul mai bine decât copiii? Oare ce-am putea învăța noi de la ei?

Dacă ești curios să afli răspunsuri la aceste întrebări și ai posibilitatea de a te afla în București până în data de 1 octombrie 2022, te invităm să vizitezi expoziția de fotografii Sésame, găzduită de Institutul Francez din București (Bd. Dacia, nr. 77, București).

O intervenție de excepție a fotografei franceze Lucie Moraillon, a dat frâu creativității unor copiii din Sătmărel, cartier mărginaș al municipiului Satu Mare în 2018, 2020 și 2022. Expoziția Sésame le permite vizitatorilor să se conecteze cu sensibilitatea ascunsă a acestor copii și să le descopere simțul artistic pur. Este o experiență puternică, care crează legături cu universul copiilor și oferă posibilitatea de a simți și a înțelege capacitatea acestora de a se bucura de lucruri aparent mărunte din viața lor.

Trăim vremuri dificile. Lumea are nevoie mai mult ca oricând să-și crească reziliența, iar adulții ar putea avea multe de învățat în acest sens de la copii. Totodată, cu toții suntem mai câștigați atunci când educația devine un proces bidirecțional, de co-construcție, în care învățăm în același timp să îi ascultăm pe copii, să le prețuim creativitatea și marele lor potențial de transformare pozitivă.

Crédit photo: Ionela Stoica

Donate to help for a cause and be a part to create a better world