A susține educația = cea mai bună investiție în viitor!
💜 Fiecare zi este o minune atunci când oferi unui copil oportunitatea de a-și descoperi și a-și pune în valoare potențialul!
💻🚀 În timp ce alți copii sunt simpli consumatori de jocuri pe calculator, micii informaticieni de la Stea își dezvoltă gândirea logică învățând bazele programării pe calculator.

✅ Azi ei au creat un joc de sărit obstacole folosind programarea cu blocuri de cod.
👣 Primul pas a fost să-și aleagă personajul principal. Majoritatea au optat pentru diferite animăluțe, de la greierași și fluturi, la iepurași și câini, însă cel mai mic dintre membrii echipei noastre, Fernando (7 ani), l-a ales pe regele animalelor, un leu majestuos cu coamă înfoiată.
✋ A urmat alegerea obstacolelor unde imaginația copiilor și-a spus din nou cuvântul: inimioare, ouă, mingji, șerpi, cărămizi și insecte, am avut de toate!
🪐Nici la plasarea jocului într-un anumit spațiu prin alegerea fundalului, nu am avut dubluri. Unii copii au ales peisaje reale, alți s-au orientat spre cele din desenele animate, iar cei mai inventivi, și-au plasat scenele în spațiul cosmic.

🧠 Folosind principiile deplasării în sistemul cartezian, copiii au programat apoi mișcarea personajului principal folosind axa y pentru săriturile peste obstacole și axa x, pentru a aduce pe orizontală obstacolele în calea personajului. Excelente ocazii de a repeta folosirea comenzilor „forever”, „glide”, „wait until”, „hide”, „show”, etc…
🐸 🐥 Cei mai avansați au avut timp și să-și aleagă un sunet potrivit pe care personajul lor să-l facă la fiecare săritură. Vă dați seama ce grădină zoologică a prins viață la centrul Stea!

🆒 Și pentru că într-un joc adevărat este important să ai o miză, copii au creat variabila „scor” cu ajutorul căreia au contabilizat de câte ori au reușit să sară cu personajul lor peste câte un obstacol până să fie atins de unul dintre acestea.
Sună interesant? Așa este! Data viitoare sperăm să reușim să vă și transmitem jocurile noastre să le testați și voi, ca să ne luăm la întrecere: cine reușește să adune cele mai multe puncte!
❤️ Mulțumim celor care fac posibile astfel de experiențe pentru copiii de la Stea, în mod deosebit CCFD – Terre Solidaire pentru susținerea activităților de robotică prin proiectul Edu-E-Inclusion și DRM Dräxlmaier Romania Sisteme Electrice S.R.L. pentru dotarea cu echipamente a laboratorului nostru de informatică.