Cu blândețe și răbdare copiii descoperă bucuria scrisului și a cititului
„- Mie îmi place cel mai mult când scriem și citim”, ne spune Cristina (9 ani), cu un zâmbet larg.
Preferatele ei sunt poveștile cu prințese. Visează să devină învățătoare atunci când va fi mare și le soarbe din priviri pe colegele noastre din echipa educativă.
Alături de alți 19 copii din comunitatea vulnerabilă din cartierul Sătmărel, Cristina beneficiază din acest an de sprijin aprofundat în domeniul literației și numerației. Cu ajutorul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, copiii participă la activitățile remediale realizate de două ori pe săptămână după școală la Căminul cultural din Sătmărel în cadrul proiectului „Impreună- mobilizare pentru educație și sănătate în Sătmărel”.
Copiii continuă să exerseze semnele grafice, ascultată povești și își îmbunătățesc vocabularul răspunzând la întrebări privind interpretarea textului citit.
În partea a doua a timpului petrecut împreună cu echipa educativă, copiii realizează jocuri matematice exersând capacitatea de ordonare a cifrelor, formarea mulțimilor și realizarea de operații matematice.
Ochii le sclipesc de fiecare dată când reușesc să termine câte o fișă de lucru și o arată cu bucurie pedagogilor noștri așteptând validare. Au atât de multă nevoie de atenție individualizată!
În cadrul proiectului nostru, activitățile remediale se desfășoară în grupe de câte 10 copii, în baza planurilor personalizate realizate în urma evalărilor nevoilor fiecăruia. Echipa educativă poate astfel să-i îndrume pe fiecare în parte, cu blândețe și multă răbdare, acolo unde ei prezintă decalaje față de nivelul cerut pentru elevii de vârstele lor. Iar copiii răspund dând dovadă implicare și dorință de a-și realiza cât mai bine sarcinile.
Proiectul cu titlul ”ÎMPREUNĂ – mobilizare locală pentru educație și sănătate în Sătmărel” este derulat de Asociația Stea, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Satu Mare.
Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 49792 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), în calitate de operator de program.
Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea condițiilor de educație și sănătate, combaterea oricărei forme de discriminare pentru 120 de persoane din cartierul urban dezavantajat Sătmărel al municipiului Satu Mare, o comunitate cu o populație de 30,39% romi.
Lucrând împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.
Material realizat cu sprijinul financiar al Granturilor SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.
Pentru informații oficiale despre Granturile SEE sau Norvegiene, accesați www.eeagrants.org. și www.frds.ro.
Informații suplimentare se pot obține de la:
Persoană de contact: Cristina Bala Funcția: Director executiv
Tel: 0261-884-330 Emai: cristina.bala@asociatiasteasm.ro