Skip to content

Cum putem face o diferență reală în viețile copiilor vulnerabili?

Este cunoscut faptul că accesul la educație este inegal în rândul copiilor din medii diferite. Ceea ce pentru unii poate părea o șansă la o dezvoltare excepțională, pentru alții rămâne un vis inaccesibil. Cei care ne susțin, devin arhitecții unei schimbări reale, oferind copiilor vulnerabili acces la cursuri de robotică și educație digitală pe lângă suportul pentru nevoile de bază.

Suntem martorii unei transformări remarcabile, unde copiii, datorită sprijinului celor care susțin munca Asociației Stea, au acces la oportunități educative deosebite, inclusiv în domeniul tehnologiei și al roboticii:

Azi a fost „oră de magie” la cursul de robotică de la Asociația Stea! Sub îndrumarea instructorului de la Smart Academy Satu Mare, copiii și-au dezvoltat competențele de utilizare a calculatorului și programare prin joc cu ajutorul blocurilor de cod și a simpaticului roboțel Codey Rocky. Deși a trecut ceva vreme de când nu s-au mai întâlnit cu acesta, copiii s-au descurcat minunat!

După ce l-au programat să facă o sumedenie de trucuri, ca de exemplu să le facă cu ochiul, să le afișeze numele pe ecran, să-și schimbe culorile, să le arate diverse emoții, copiii au trecut la nivelul următor: programarea mișcărilor. Szabi, ne demonstrează ce bun magician a devenit făcându-și roboțelul să-i urmeze comenzile ca și cum ar fi hipnotizat!

Ce copii minunați! Câtă imaginație și perspicacitate au! Cât de mult știu să se bucure de orice mică reușită!

Copiii au trăit momente de neuitat, din care rămân nu doar cu bucuria jocului, ci și cu o serie de cunoștințe și competențe din domeniul informatici și programării, extrem de utile pentru viitor.

În spatele fiecărui copil care învață să programeze un roboțel se află o comunitate de susținători ca voi, profesioniști pasionați și lideri care înțeleg importanța de a investi în viitorul fiecărui copil. Sunteți cei care transformă posibilitățile tehnologice în realitate pentru acești mici exploratori. Prin sprijinul vostru, nu numai că susțineți educația, ci și contribuiți la construirea unui viitor mai luminos și mai echitabil pentru acești copii.

Haideți să facem împreună posibilă fiecare mică-mare realizare în viețile lor!

Donate to help for a cause and be a part to create a better world