Skip to content

EVENIMENT „GHIOZDANUL CU VIITOR” „ÎMPREUNĂ – mobilizare locală pentru educație și sănătate în Sătmărel”

Asociația Stea în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Satu Mare anunță evenimentul „Ghiozdanul cu viitor” în cadrul proiectului „ÎMPREUNĂ – mobilizare locală pentru educație și sănătate în Sătmărel” care a avut loc în data de 15 decembrie la căminul cultural din cartierul Sătmărel al municipiului Satu Mare.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 49.792 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS), în calitate de operator de program. Obiectivul proiectului este îmbunătățirea condițiilor de educație și sănătate, combaterea oricărei forme de discriminare a persoanelor defavorizate din cartierul urban dezavantajat Sătmărel. Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni începând cu 01.11.2022.

Pentru a înlătura barierele din calea acesului la educație al copiilor din zona defavorizată a cartierului Sătmărel, în cadrul acestui eveniment 70 de copiii cu vârste între 6 și 16 ani au primit pachete cu produse care să-i susțină să nu abandoneze școala. Fiecare pachet conține o pereche de încălțăminte, un set de șosete, și câte un “Ghiozdănel cu viitor” plin cu resurse educaționale de mare necesitate: penar, stilou, pixuri, set de pensule, bloc de desen, caiete dar și alte obiecte necesare pentru școală.

Prin aceste forme de sprijin dorim să continuăm să ne implicăm în susținerea educației și în dezvoltarea personală a copiilor, din dorința de a ajuta la conturarea unui viitor mai bun, cu șanse egale la educație. Investiția în educație ne dovedește mereu că merită. Copiii reușesc să-și atingă potențialul doar atunci când sunt sprijiniți să o facă. Ei au nevoie de noi toți, împreună, pentru a putea deveni o generație care să facă o schimbare în bine. Educația este cea mai importantă!

Pe această cale ne bucurăm să avem parteneri de nădejde alături de care să putem ajuta la conturarea unui viitor ÎMPREUNĂ!

“Există întotdeauna în copilăria noastră un moment când ușa se deschide și lasă să intre viitorul”

Informații suplimentare se pot obține:

Persoană de contact: Cristina Bala                   Funcția: Director executiv

Tel: 0261-884-330                                             Emai: cristina.bala@asociatiasteasm.ro

www.eeagrants.ro            www.frds.ro

“Working together for a green, competitive and inclusive Europe”/ ”Lucrând împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”

Donate to help for a cause and be a part to create a better world