Skip to content

Resurse pentru profesioniștii care susțin dezvoltarea personală a copiilor și tinerilor

În data de 18 iunie 2024, Centrul Tehnologic, de Inovare și de Afaceri din Satu Mare a fost gazda seminarului „Instrumente artistice pentru empowermentul copiilor și adolescenților” organizat de Asociația Stea. Evenimentul adus împreună peste 40 de profesioniști dedicați educației și incluziunii sociale, marcând un pas important în sprijinirea dezvoltării personale a copiilor și tinerilor din comunitatea noastră. Acest eveniment a fost parte a proiectului Erasmus+ „Yes I’m In: Empowermentul tinerilor care trăiesc în locuințe precare: impact social și incluziune prin practici psihosociale, educaționale și creative inovatoare”, o inițiativă de succes care demonstrează puterea colaborării internaționale.

Oportunități pentru dezvoltarea personală a tinerilor vulnerabili

Evenimentul a avut ca scop principal transmiterea know-how-ului acumulat de partenerii proiectului prin implementarea și testarea unor activități directe cu copii și adolescenți. Activitățile creative și metodele inovatoare prezentate în cadrul seminarului au fost special concepute pentru a sprijini dezvoltarea personală a tinerilor vulnerabili, oferindu-le instrumentele necesare pentru a se exprima și a-și dezvolta abilitățile într-un mod constructiv.

Participanții au avut ocazia să exploreze diverse resurse pedagogice create în cadrul proiectului, printre care Revista Junior, fișa pedagogică pentru activități creative de tip interviu, metode de empowerment al adolescenților, grila de autoanaliză a practicilor profesionale și ghidul pedagogic „Creșterea bunăstării tinerilor vulnerabili”. Aceste instrumente inovatoare sunt disponibile gratuit pentru cadrele didactice, asistenții sociali și psihopedagogii care doresc să folosească practicile creative pentru a crește bunăstarea copiilor și tinerilor cu care lucrează.

O comunitate dedicată educației și incluziunii sociale

Seminarul a fost un prilej extraordinar de schimb de idei și experiențe între profesioniști din diverse domenii (profesori, asistenți sociali, psihopedagogi), consolidând astfel o comunitate puternică dedicată educației și incluziunii sociale. Participanții au împărtășit metode inovatoare bazate pe instrumente artistice, menite să sprijine dezvoltarea personală a copiilor și adolescenților. Atmosfera colaborativă a evenimentului a facilitat formarea de noi parteneriate și a deschis calea pentru viitoare proiecte comune.

Implicarea internațională și impactul local

Proiectul Erasmus+ „Yes I’m In” este un exemplu remarcabil de colaborare internațională, demonstrând importanța sprijinului tinerilor vulnerabili pentru reușita incluziunii lor sociale. Parteneriatul dintre organizația Action Education din Franța, Asociația Stea din România, Médecins du Monde din Bulgaria și C.L.A.S.S.E.S din Franța a permis schimbul de cunoștințe și resurse valoroase, cu impact direct asupra comunităților locale. Seminarul din Satu Mare a subliniat angajamentul acestor organizații de a contribui la bunăstarea tinerilor prin metode educaționale și creative inovatoare.

Află mai multe și implică-te

Pentru mai multe informații despre proiect și activitățile desfășurate, vă invităm să vizitați site-ul Asociației Stea și să urmăriți canalele de comunicare ale acesteia. Împreună, putem construi un viitor mai bun pentru copiii și tinerii noștri, oferindu-le oportunități reale de dezvoltare personală și incluziune socială.

Sprijiniți Asociația Stea și eforturile sale de a capacita copiii și tinerii vulnerabili să devină viitori membrii activi ai comunități noastre. Fiecare contribuție contează și ajută la crearea unui mediu mai sigur și mai incluziv pentru toți copiii și adolescenții.

Contactați-ne astăzi pentru a afla cum puteți deveni parte din această inițiativă și cum puteți contribui la empowermentul tinerei generații: contact@asociatiasteasm.ro sau telefon: 0743174169, persoană de contat Cristina Bala, director executiv.

Vă mulțumim pentru sprijinul dumneavoastră!

Cu sprijinul:

Donate to help for a cause and be a part to create a better world