Asociația noastră a luat ființă în 2004 deoarece un grup de tineri voluntari români și francezi a decis să acționeze pentru a schimba situația gravă în care au întâlnit copiii și tinerii aflați în dificultate din Satu Mare. Am ales să ne dedicăm energia pentru a schimba viitorul acestora, astfel încât să ajungă să iasă din cercul vicios al sărăciei.

          Pornind de la munca cu copiii și tinerii străzii din Satu Mare, Asociația Stea a construit servicii sociale și de bază care răspund nevoilor individuale ale persoanelor vulnerabile, ajungând de-a lungul anilor să sprijine incluziunea socială a unor întregi comunități marginalizate: echipa mobilă pentru stabilirea legăturii cu persoanele aflate în dificultate; centru de zi pentru educație și dezvoltarea abilităților de viață; apartamentul social, terapie prin horticultură și activități de economie socială pentru integrare socio-profesională.

          Ne mândrim cu o experiență vastă în scriere, derulare și management de proiecte, în decursul anilor ajungând să realizăm 14 proiecte cu finanțări naționale și internaționale a căror valoare totală depășeșete 500.000 euro.

          Am înțeles că de unii singuri, impactul acțiunilor noastre este limitat, de aceea ne-am asumat încă din 2009 o poziție de catalizatori ai unor schimbări durabile prin construirea de parteneriate și inovare în domeniul social. Din 2015, am atras importante resurse financiare pentru comunitatea sătmăreană prin două proiecte finanțate din granturile SEE 2009 – 2014 în cadrul Fondului ONG în România. Acestea ne-au permis să contribuim la dezvoltarea socială a municipiului Satu Mare asigurând o abordare globală a problematicii incluziunii sociale prin acţiuni directe, în parteneriat, la cele trei niveluri fundamentale: