Skip to content

Zeci de sătmăreni la „Ziua PorÈ›ilor Deschise” la AsociaÈ›ia Stea

La invitaÈ›ia echipei Stea, zeci de sătmăreni interesaÈ›i de activitățile care se desfășoară zilnic la centrul de zi pentru cele 293 de persoane vulnerabile care beneficiază de diferite servicii sociale È™i de bază oferite de asociaÈ›ie, precum cele ce asigură implicarea tinerilor în programul de terapie ocupaÈ›ională prin horticultură în grădina È™i solarul din curtea asociaÈ›iei, au petrecut vineri, 24 aprilie 2015 momente deosebite în compania echipei È™i a beneficiarilor AsociaÈ›iei Stea. Evenimentul a debutat la ora 10.00 cu o conferintă de presă în cadrul căreia directorul asociaÈ›iei, Cristina Bala, a prezentat raportul pe anul 2014, o retrospectivă a realizărilor din cadrul proiectelor încheiate dar È™i celor aflate în derulare.

La eveniment a participat primarul municipiului Satu Mare, d-nul Dorel Coica, reprezentanÈ›ii ONG-urilor È™i instituÈ›iilor membre ale Grupului de lucru inter-sectorial pentru prevenirea È™i combaterea excluziunii sociale – GIPEX, diverÈ™i susÈ›inători ai asociaÈ›iei È™i reprezentanÈ›ii mass-mediei. La finalul întâlnirii, edilul È™ef, a declarat că va susÈ›ine în continuare munca pe care echipa Stea o realizează pentru incluziunea persoanelor aflate în dificultate, felicitând echipa pentru dăruire È™i implicare. 

Zeci de copilaÈ™i de la È™colile È™i grădiniÈ›ele din Satu Mare È™i Doba au participat la activitățile socio-educative È™i la jocurile pregătite cu ocazia „Zilei PorÈ›ilor Deschise” de către o echipă de 15 voluntari francezi din cadrul asociaÈ›iei Solidarite Enfance Roumanie. Solarul din curte a fost una dintre atracÈ›iile evenimentului, vizitatorii fiind curioÈ™i de culturile de spanac, ceapă, usturoi, ridichi È™i salată îngrijite de beneficiarii noÈ™tri. Ziua a continuat în tonuri vesele, cu ateliere de face-painting, concursuri cu premii È™i alte jocuri distractive care au umplut curtea asociaÈ›iei de voie bună.

Echipa AsociaÈ›iei Stea mulÈ›umeÈ™te tuturor celor care i-au fost alături la aceste evenimente È™i tuturor celor care au sprijinit activitatea asociaÈ›iei facând posibilă munca noastră È™i întărindu-ne credinÈ›a că o lume mai bună este posibilă dacă ne implicăm să o construim.

„Ziua PorÈ›ilor Deschise” s-a desfășurat în cadrul proiectului „Parteneriat inter-sectorial – baza serviciilor sociale de calitate” implementat în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, PoliÅ£ia Locală a municipiului Satu Mare ÅŸi DirecÅ£ia de Evidenţă a Persoanelor în perioada 16 mai 2014 – 30 aprilie 2016. Proiectul este finanÅ£at prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul programului Fondului ONG în România  (www.fondong.fdsc.ro).

Despre Asociaţia Stea

AsociaÅ£ia Stea este o organizaÅ£ie neguvernamentală înfiinÅ£ată în anul 2004 a cărei misiune este aceea de a contribui ÅŸi de a milita pentru respectarea drepturilor fiecărui copil ÅŸi tânăr, pentru ca acesta să se dezvolte ca parte a unei societăţi responsabile. AsociaÅ£ia Stea luptă împotriva cerÅŸetoriei ÅŸi a exploatării copiilor ÅŸi tinerilor susÅ£inându-i să devină independenÅ£i prin educaÅ£ie ÅŸi obÅ£inerea unui loc de muncă.

Pentru mai multe detalii, vă stăm la dispoziţie la telefon 0361-884330, persoana de contact: Leontina Volosciuc, asistent manager, sau va rugăm să accesați : www.asociatiasteasm.ro

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Donate to help for a cause and be a part to create a better world